Biennálé díjazottak

Véget ért az V. Gyermekszínházi Biennálé. A sokszínű, szinvonalas előadásokat felvonultató fesztivál zsűrije az alábbiakat látta díjazásra méltónak:

assitej_slide

 

A Stúdió „K" Színház Rettentő görög vitéz című produkciója nyerte el a legjobb magyar gyerekelőadásnak járó Üveghegy-díjat A másik Üveghegy-díjával a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház előadásait ismerte el a zsűri, szakmai különdíját pedig a Budapest Bábszínház Líra és Epika című produkciójának ítélte oda.

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházat Tekergő című csecsemőszínházi előadásáért Budapest Főváros is különdíjban részesítette. A Thália Színház által felajánlott Thália-díjat a Kaposvári Csiky Gergely Színház A kis hableány című előadása kapta. A Művészetek Palotája vendégjáték felajánlását a győri Vaskakas Bábszínház Hoppláda produkciója nyerte el. Kaposvár Megyei Jogú Város Különdíját pedig a Káva Kulturális Műhely Bábok című előadásának ítélték oda.

A Biennálé életműdíjával
Gabnai Katalin drámapedagógus,
Békés Pál író,
Meczner János, a Budapest Bábszínház igazgatójának
munkáját ismerték el.


A zsűri egyéni díjakat is átadott:
Eszközhasználati díj - Figurina Animációs Kisszínpad - A halász meg a felesége
Látványtervezői díj - Mátravölgyi Ákos -A kis December király, Az éneklő királyfi-
Színészvezetésért - Tóth József (Kolibri Színház) - Helló, náci!
Színésznői különdíj - Badacsonyi Angéla, Újvári Janka - Repülési Lecke Kezdőknek-
Színészi különdíj - Nagypál Gábor (Stúdió „K") - Rettentő görög vitéz- Theseus szerepének megformálásáért -, valamint Kardos Róbert (Bárka Színház) - Istentelen ifjúság - a tanár szerepének megformálásáért


RÉSZLETES NAPI BESZÁMOLÓK A BIENNÁLÉRÓL  A GYERMEKSZÍNHÁZI PORTÁLON >>>

gyermekszinhaz_3

süti beállítások módosítása