„Közelítő Tél"

Kortárs orosz szerző, Jevgenyij Griskovec Tél c. darabját mutatja be a Figura Stúdió Színház 2010. november 7-én, vasárnap este 7 órától a Bocsárdi Angi Gabriella Stúdióteremben. A nemrégiben felavatott stúdióteremben ez a darab lesz a színház első bemutatója.

tel_02

 

A Figura névadója, Bocsárdi Angi Gabriella előtt tisztelgés, hogy a róla elnevezett stúdióteremben az első figurás bemutatót a színház igazgatója, Béres László rendezi. Az előadást a társulat három fiatal színésze játssza - Kolozsi Borsos Gábor, Kőmíves Csongor és Vajda Gyöngyvér -, akiknek kiváló lehetőség a megmutatkozásra és - mindenekelőtt - a fejlődésre. A Tél ugyanis aprólékos munkát, szöszölést igényel: itt mindenre oda kell figyelni, épp úgy, ahogy a darab szereplői is megérzik egymás minden rezdülését.

Tulajdonképpen ez adja a darab szépségét. Hogy benne két egyszerű fiatalember fordul egymás felé - és felénk. Akárha magunkat látnánk. Azzal a különbséggel, hogy mi már ritkán csodálkozunk rá őszintén a bennünket körülvevő világra. Mi már ritkán kerülünk olyan helyzetbe, ahol az egymásra utaltságot, a bajtársiasságot és a kitűzött cél iránti alázatot ilyen szélsőségesen - és közben magától értetődően - megtapasztalhatnánk.

Hogy miért jöjjön el a kedves néző az új őszinteségként vagy új naivitásként emlegetett irányzat egyik darabjának előadására? Mert jó a rendszerváltás előtti időkben kutakodni. Jó megfigyelni életünk kis botorságait. Jó ráeszmélni önmagunkra.

forrás: Figura Stúdió Színháztel_plakat


süti beállítások módosítása