Egy pici tánc, egy kicsi színház - Intenzív hétvégi kurzus

Egy pici tánc, egy kicsi színház címmel intenzív hétvégi kurzus tart az Utca-szakkal együttműködésben Lipka Péter 2010. február 13-14-én,  a SÍN Kulturális Központban.

lipka

 

Lipka Péter (színész, táncos, tanár):
„A improvizációra, mint előadó-művészeti formára helyezzük a hangsúlyt. A műhelyen a belső, valamint a partnerre irányított figyelem elmélyítése mellett a kontakt improvizáció technikai alap elemeivel foglalkozunk (gurulunk, zuhanunk, gördülünk, súlyt fogadunk és adunk). Fokozatosan mélyülünk el a test és test közötti kommunikációban. Figyelmünket kitágítjuk, kiélesítjük, hogy egyre inkább tudatosan legyünk jelen döntéseinkben. Felkészülünk a napot záró közös improvizációra, amihez együtt teremtjük meg a szabályokat és a színpadi helyzetet.

A műhely végeztével mindenki számára lehetőség nyílik részt venni egy színházi kísérletező munkában a commedia dell'arte klasszikus maszkjaival."

A kurzusra előképzettségtől függetlenül minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Időpont: 2010. február 13-14., 10:00-15:00
Helyszín: SÍN Kulturális Központ -  Budapest
, Gyutacs u. 10-18.

Információ és jelentkezés: Lipka Péter, 06 30 6198456, lippet@gmail.com
Kurzus ára: hétvége: 8000 Ft (+Áfa), egy nap: 4500 Ft (+Áfa)

A műhely az Utca-szakkal való együttműködésben valósul meg - első eseménye az Utca-szak 2010-es workshop-sorozatának. Az Utca-szak előadásainak és műhelyeseményeinek alapvető célja, hogy a színház érzelmi, az emberre gyakorolt pozitív hatása iránt figyelmet ébresszen, valamint ráirányítsa a néző figyelemét a drámai átélésen keresztül meginduló belső munka lehetőségére, és így az ember dramatikus élmény-szükségletére.

lipka02
Lipka Péter az Utca-szak Magyarország hősei című előadásában

 

süti beállítások módosítása