Tánchétvége Miskolcon

A Miskolci Tánctagozat alkotói fontosnak tartják, hogy a közönség ne csak azokkal az előadásokkal találkozzon, amelyeket a miskolci tánctagozat művészei hoznak létre. A kortárs táncművészet népszerűsítését és a közönségkapcsolatok építését szolgálják hosszú évek óta a saját táncprodukciók mellett a Tánchétvége Miskolcon rendezvénysorozat eseményei is. Ennek jegyében egy-egy Tánchétvégére a magyar táncművészet valamely legjelesebb alkotójának, társulatának több előadását hívják meg színházukba.

 

Kany4-kakas-web
A halál és a lányka - Kakas

 

Idén februárban, a 10. Kocsonyafesztivál, a vidék legnagyobb téli fesztiváljának idején a Markó Iván által 1979-ben alapított Győri Balettet látják vendégül néhány előadás erejéig. Hogy a miskolci közönség a szokásos vendégjátékokhoz képest egy kicsit közelebbről is megismerkedhessen a társulattal, közönségtalálkozóra is várják az érdeklődőket. A Tánchétvége sorozat keretében 2006-ban a Közép-Európa Táncszínház, 2007-ben az Artus Goda Gábor Társulat, 2008-ban Bozsik Yvette Társulata, 2009-ben pedig Ladányi Andrea és társulata, a LA Dance Company járt Miskolcon.

A világhírű győri balett együttes a harmincéves évfordulóra készült különleges esttel érkezik Miskolcra. Bemutatják Schubert egyik legnagyobb alkotását A halál és a lánykát, amelyre Robert North készített koreográfiát, majd a Rolling Stones zenéje és az ördög színeibe öltözött, vérvörös ingben és fekete nadrágban megjelenő férfi gátlástalan csábítása tölti meg a színházat Christopher Bruce mozgásvilágát tükrözve a Kakas című előadásban. A Tóth Ilona emlékére '56 című produkció pedig a forradalom hőse előtt tiszteleg a Csarnokban. A Tánchétvége programjai az NKA támogatásával valósulnak meg.

 

SZB3-tth-ilona-1
Tóth Ilona emlékére '56

 

A HALÁL ÉS A LÁNYKA - KAKAS
2010. február 19. 19 óra- Nagyszínház

TÓTH ILONA EMLÉKÉRE '56
2010. február 20., 15 és 18 óra - Csarnok

30 ÉVES A GYŐRI BALETT - FOTÓKIÁLLÍTÁS
A Győri Balett három évtizedét bemutató fotókiállítás nyílt a Nagyszínház emeleti társalgójában,
amely január 31-től március 4-ig az előadások ideje alatt megtekinthető.

 

------------

ÚJRATÁNCEGYÜTT

Közeleg a február, közeleg a Miskolci Kocsonyafesztivál és itt az ideje, hogy újra elkezdjünk lázasan készülődni az ilyenkor szokásos közös akciónkra, a 24 órás nonstop táncra.

A helyszín a megszokott módon a Miskolci Nemzeti Színházban a Játékszín lesz.

Időpont: 2010. február 19. péntek este 18-tól másnap este 18 óráig.

Regisztráljatok, foglaljatok Magatoknak időpontot, és gyertek!

Aki volt már, az azért, hogy újra együtt táncolhassunk, aki még nem volt, az azért, hogy megtudja, milyen klassz buliból maradt ki eddig. Tudnotok kell, hogy töretlen vendégszeretettel várunk mindenkit. Fontos, hogy találkozzunk, fontos, hogy együtt legyünk egy pár órát! Fontos, hogy megmutathassuk egymásnak, hogyan táncolunk, esetleg - ha úgy alakul -, megtáncoltathassuk egymást.

Hozzátok el barátaitokat is, nem baj, ha még nincs kedvük táncolni, majd megjön az is. Ezt jó nézni is, bár csinálni még jobb.

Hozzatok Magatokkal jó zenét. Vagy zenészt.

Hozzatok minél többféle stílust: balettet, folklórt, mozgásművészetet, társastáncot vagy harcművészetet. Szólóban, duettben vagy csoportosan. Bármi jöhet, ami testbeszéd, metakommunikáció.

Nem produkciót várunk, hanem RÁTOK vagyunk kíváncsiak!

Hozzatok Magatokkal jó kedvet és jó híreket, s ha nem érzitek Magatokat rosszul nálunk, vigyétek majd jó hírünket.

Ha eljöttök hozzánk, jó lenne, ha egy kicsit el is időznétek itt. Csak azért, hogy beszélgethessünk egy kicsit, és hogyha közben valami olyan történik a színpadon, amitől kedvet kaptok rá, beszállhassatok egy kis együtt-táncolásra.

Öltözőt, pihenőhelyet biztosítunk, hangulatos büfénk iddogálásra, csevegésre 24 órán keresztül nyitva tart.

Legyünk együtt!

Információk és regisztráció: www.mnsz.eu, http://tancegyutt.mnsz.eu

Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása