Premierek, műhelymunka...

Két premier, izgalmas műhelymunka, szerb és olasz rendező, színjáték és musical - a Miskolci Nemzeti Színház februárban zajló munkája címszavakban.

mosoly-orszga-kz3
A mosoly országa próbáján

 

A mosoly országa

Vágyom egy nő után, Igyék velem egy csésze illatos teát - csak kettő Lehár Ferenc népszerű operettjének, A mosoly országának slágerei közül, melyek felcsendülnek a Miskolci Nemzeti Színház próbáin. Az előadást Halasi Imre rendezi, bemutatója február 12-én 19 órakor lesz a Nagyszínházban. A szereposztásban többek között olyan nevek szerepelnek, mint Vadász Zsolt, Balczó Péter, az Adagio zenekar tagja, Miksch Adrienn, Eperjesi Erika vagy Teremi Trixi.

 

mosoly-orszga-kz31
A mosoly országa próbáján

 

Szerelem - szerelem.hu

Megérkezett színházunkba, és munkához látott Paolo Magelli olasz rendező, aki legutóbb 2005-ben járt Miskolcon, amikor a Szép kilátás című színművet és az Agyő Európa, Európa Agyő! című fantáziát állította színpadra. Munkamódszere most is hasonló: Barta Lajos: Szerelem és az eddig Hegyek.hu munkacímen ismert szerelem.hu próbái párhuzamosan zajlanak, s bemutatójuk is egy nap eltéréssel lesz. A Szerelem premierje március 12-én lesz a Nagyszínházban, a szerelem.hu bemutató előadása pedig március 13-án a Csarnokban. Paolo Magelli ezúttal is együtt dolgozik Željka Udovičičcsel, aki dramaturgként vesz részt a munkában.

 

Leenane szépe és Apácák

Lassan végére érnek a Martin McDonagh művének, a Leenane szépének próbái is: a bemutató előadást február 26-án tekinthetik meg az érdeklődők a Játékszínben. Radoslav Milenković újvidéki rendező már visszatérő vendége a miskolci színháznak - nagyszínházi rendezések után (Cseresznyéskert, Moliére /Képmutatók cselszövése/, Szeget szeggel) most egy négyszereplős színmű létrehozásán dolgozik. A szereplők: Máhr Ági Jászai-díjas, Szirbik Bernadett, Cservenák Vilmos és Lukács Gábor.

Mindezek mellett pedig javában zajlanak az Apácák próbái is. Dan Goggin vidám musicalének bemutatója március 5-én lesz a Kamaraszínházban, rendezője pedig Szirtes Gábor, akinek első - és igen sikeres - rendezése a Botrány az operában című bohózat volt 2008-ban. A táncra perdülő apácák: Seres Ildikó, Varga Andrea, Jancsó Dóra, Simonfi Adrienn és Pap Lívia.

 


Fotó: Árnyas Péter
Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása