Tempest: Without a Body

Lemi Ponifasio és társulata először vendégszerepel Párizsban. A Théatre de la Ville-ben mutatták be Tempest: Without a Body (Vihar : Test nélkül) című produkciójukat, amelyet Claire Verget, a színház táncprogramjáért felelős vezetője Brüsszelben, a Kunstenfestivaldesarts-on látott.

tempest

 

Új-Zélandon, Auckland közelében működik az 1995-ben alapított társulat, amely nem nevezhető hagyományos értelemben se balett társulatnak, de még kortárs tánc együttesnek sem. A rendező-koreográfus-szobrász Ponifasio hasonló gondolkodású művészteket, filozófusokat, írókat, politikusokat gyűjtött maga köré produkciója előkészületeihez. Az előadás jól tükrözi a társulat összetettségét, gondolkodásmódját.
Két figura köré építette fel a rendező a produkciót: egyikük a maori vezető, Tame Iti, aki meg is jelenik az előadásban, a másik, akinek csak fotóját vetítik : Ahmed Zaoui, egy Új-Zélandra menekült algériai író. A rendező nem csak Shakespeare darabjából inspirálódott, hanem Paul Klee: Angelus Novus című képe is nagy hatással volt rá.

Forrás : ITI Magyar Központ

4

süti beállítások módosítása