Boldogtalanok a Katonában

Február 15-én este 7 órakor a budapesti Katona József Színházban vendégszerepel a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Füst Milán drámájával. A Koltai M. Gábor rendezte produkció főszerepeit Farkas Ignácz, Tánczos Adrienn és Pap Lujza játsszák.

 


Farkas_Ignc._Pap_Lujza_Tnczos_Adrienn

 

A dráma középpontjában a jobb sorsra érdemes, valamikor tehetséges embernek induló Húber Vilmos nyomdász áll és a tőle elszakadni képtelen nők, a szeretői, akik a férfi részvétlenségével harcolva egy ponton áldozatokká válnak. Nem különbek azok a kapcsolatok sem, amelyek Húbert anyjához vagy nővéréhez fűzik. Füst Milán boldogtalanjai elsősorban lelkileg, szellemileg vannak ketrecbe zárva, nem csak anyagilag épültek le. A társadalom perifériájára kerültek, de szövevényes kapcsolatok alakulnak ki közöttük.

A darabbal nem először találkozhat a Katona közönsége, hiszen a színház 1982-es indulásakor a Székely Gábor által rendezett nagy sikerű Nemzeti Színházbeli produkció átkerült a Petőfi Sándor utcába. A vendégjáték érdekessége, hogy jelenleg a Radnóti Színház repertoárján is szerepel Füst Milán műve, így a pesti közönségnek külön izgalmat jelenthet a darab másfajta adaptációjával való megismerkedés.

forrás: Katona József Színház

süti beállítások módosítása