A Maladype Szegeden és Nyitrán

2010 állandó vendége lesz a REÖK-ben hazánk egyik legjelentősebb független színházi társulata, a Maladype, öt alkalommal lépnek fel februártól. Az első szegedi előadásuk a Georg Büchner drámája nyomán színre vitt Leonce és Léna lesz. A fiatal, játékos csapat könnyed, humoros formavilágával hitelesen szólítja meg a nézőket, olykor játékra csábítva őket is.

180780_1

 

Szeged színházi életének fontos eseménye lesz a Maladype állandó, egész évet kitöltő vendégjáték sorozata. A Maladype tagjai a mai színházi élet, színpadi akcióra és összjátékra talán leginkább kondicionált színészei. A magas művészi igényesség mellett könnyed, humoros formában, a legnemesebb improvizációs technikával, olykor interaktív módon is mélyen és őszintén hatnak a nézőkre.

180795_1

 

A többszörös fesztiváldíjas társulatot az ismert rendező, Balázs Zoltán vezeti. A Maladype szó „találkozást" jelent: a fiatal, zseniális színészek egyrészt egymással találkoznak az előadásokon és a társulaton belül, másrészt a közönséggel, akiket megszólítani is igyekeznek, nem pusztán passzív szemlélőként szórakoztatni.
A Leonce és Léna például minden este más változatban kerül színre, mivel mind a huszonöt jelenetet többféleképpen alkották meg. A színészek - akiktől valódi színházi csapatjátékot igényel az előadás - kezdésnél tudják meg, a rendező, Balázs Zoltán melyik változatot szeretné látni aznap, ráadásul a nézők is beleszólhatnak a játék menetébe.

A további előadások a Tojáséj, az Übü király, a Lorenzaccio és egy még be nem mutatott darab lesznek.

A február 22-én, 19 órakor színre kerülő Leonce és Lénára a belépők már kaphatók a REÖK jegyirodáján, elővételben 1000, a  helyszínen pedig 1500 Ft-ért.

A  társulat az első szegedi vendégjátékot követően még február végén Szlovákiában is vendégszerepel: 26-án Nyitrán (Divadlo Andreja Bagara) a Tojáséj című előadásuk látható.


forrás: REÖK Palota
fotók: Martincsák István - port.hu

süti beállítások módosítása