Temps d'Images Fesztivál

Ötödik éve köszönt be a Trafóba a Képek ideje - a különleges vizuális megoldásokkal, mozgókép és előadóművészet interakciójával kísérletező előadássorozat, látványos és elgondolkodtató, felnőtteknek és gyerekeknek (!!!) szóló produkciókkal, filmvetítésekkel, beszélgetésekkel.

TEMPS_DIMAGES_webre_kicsi

 

2010 februárjában a Művész Art moziban kezdődik a fesztivál, így először a filmvásznon ad egymásnak randevút mozdulat és kép: mutatunk filmet táncról és új cirkuszról, lesz portréfilm a fesztivál során a Trafóban vendgészereplő francia táncvarázslóról, Philippe Decoufléről, egy kiváló francia trombitásról, egy különleges lengyel-magyar származású fiatal zongoraművészről, David Murray szaxofonosról, majd egy lenyűgöző flamenco táncosról is. Élettörténetek filmen 3 napon át.
Majd többnyire a Trafó Nagyterme lesz mindenféle vizuális csoda helyszíne.
Decouflé egy különleges szólóval érkezik Budapestre, a kanadai Stéphane Gladyszewski valaha szobrászként és fotóművészként dolgozott, most függő, festett, lecsöppenő, megtöbbszöröződő, valós és virtuális testeket hoz létre a színpadon. A fiatal művészekből álló olasz Muta Imago társulat darabja izgalmas árnyjáték, ahol egyetlen villanykörte lehet bombatalálat, nap vagy hold, a kalimpáló lábakat hátulról megvilágítva pedig az utca forgatagának megidézője. Fabien Prioville táncos és koreográfus egyszemélyes darabjában a számítógépes játékok virtuális valósága elevenedik meg - ez az előadás a Merlin Színházban látható majd.

A fesztivál egyetlen hazai résztvevője az Árvai György látványtervező nevével fémjelzett Természetes Vészek Kollektíva. Vadonatúj darabjuk a Jom & Terry animációs musical élő szereplőkkel, kortárs (szöveg)környezetben.

S hogy mi az, amiről egészen biztosan nem tudjuk majd levenni a szemünket? Az olasz TPO társulat színes interaktív varázsszőnyege, ami valóságos kortárs művészeti kalandpark. Erre az előadásra ráadásul a legfiatalabb korosztályt is szeretettel várjuk, élvezni fogják!

A Temps d'Images (TDI) hálózatának tagja a belga Les Halles de Schaerbeek, a francia La Ferme du Buisson, a német Tanzhaus Düsseldorf, a román Artlink, a litván Von Krahl Theater, a török Garajistambul, az olasz Romaeuropa, a lengyel Centrum Sztuki Wspólczesnej Zamek Ujazdowski, a portugál Duplacena és a kanadai Usine C. Ezeknek a szervezeteknek, intézményeknek és helyszíneknek közös célja: szoros és termékeny kapcsolatot teremteni színpad és vizualitás között; előadóművészeti formákat és mozgóképet ötvöző produkciók létrehozásával és forgalmazásával.

 

 

Képek Ideje - Temps d'Images Fesztivál 2010!
PROGRAM


2010. FEBRUÁR 7-9. 19:00
TEMPS D'IMAGES FILMEK
Helyszín:
Művész Art mozi (Budapest VI. Teréz körút 30.)
Francia Intézet (Budapest I. Budapest, Fő utca 17.)


2010. FEBRUÁR 9. 20:00
FABIEN PRIOVILLE (FR/D): JAILBREAK MIND / TÁNC
Helyszín:
Merlin Színház (1052 Budapest, Gerlóczy utca 4.)


2010. FEBRUÁR 10-11. 20:00
MUTA IMAGO (IT): (A+B)3/SZÍNHÁZ


2010. FEBRUÁR 13-14. 20:00
PHILIPPE DECOUFLÉ / COMPAGNIE DCA (FR): SOLO / TÁNC


2010. FEBRUÁR 16-17. 20:00
STÉPHANE GLADYSZEWSKI (CAN): IN SIDE & AURA / TÁNC


2010. FEBRUÁR 19. 17:00, FEBRUÁR 20. 11:00 ÉS 17:00, FEBRUÁR 21. 11:00 ÉS 17:00
TPO (IT): JAPÁNKERT/JAPANESE GARDEN /GYEREKSZÍNHÁZ


2010. FEBRUÁR 25-26. 20:00
TERMÉSZETES VÉSZEK KOLLEKTÍVA/THE COLLECTIVE OF NATURAL DISASTERS, ÁRVAI GYÖRGY-IMRE ZOLTÁN-MÁRKOS ALBERT:
JOM & TERRY SZINDRÓMA / 2D-ANIMAL-MUSICAL (KÉTDIMENZIÓS ZENÉS KOMÉDIA)

 

The Festival Temps d'Images, created by ARTE and La Ferme du Buisson, is a fine example of the European interdisciplinary approach. The aim is to create an inspiring dialogue between the scene and the image, through the collaboration of the partner institutions and organizations: Les Halles de Schaerbeek (Belgium), La Ferme du Buisson (France), Tanzhaus Düsseldorf (Germany), Artlink (Romania), Von Krahl Theater (Lithuania), Garajistambul (Turkey), Romaeuropa (Italy), Centrum Sztuki Wspólczesnej Zamek Ujazdowski (Poand), Duplacena (Portugal), and Usine C (Canada).
This time, in February, the Trafó House of Contemporary Arts recommences the work in the frame of Temps d'Images for another three years, by presenting amazing pictures and thought-provoking pieces: new circus productions, live remix concerts, and special films from ARTE!
Welcome to Festival TEMPS D'IMAGES! We hope you'll have a range of exciting and long-lasting experiences in this special world of images and performances!

 

süti beállítások módosítása