Vizsgaelőadások az Ódry Színpadon

Februárban végre bemutatkoznak a Színművészeti Egyetem végzős rendező szakos hallgatói!  Ezentúl minden hónapban egy-egy új bemutatót láthatunk tőlük az Ódry Színpadon. A vizsgarendezések sorát Ladoba Kornél rendezése nyitja február 20-án Németh Ákos: Júlia és a hadnagya című drámájával, amelyben többek között Tenki Réka és Dankó István (Katona József Színház), Orosz Ákos (Maladype Társulat), Herczeg Tamás (HOPPart Társulat) és Mohai Tamás szerepel a végzős Gálffi osztályból.

2

 

„Megremegek, ha a szobába lépsz, úgy vágyom utánad, aztán rámnézel, és azt mondom, elhagylak mégis; aztán meg elszorul a szívem, és sírok miattunk egész éjjel. Terhes vagyok. Gyereket szülök neked, pedig te gonosz lettél. Félek. Megérsz te ennyit?"

Február végén a végzős színészosztály is újabb bemutatóval jelentkezik. Február 26-án és 28-án Csehov A cseresznyéskert című drámáját Lukáts Andor rendezi.

„A Cseresznyéskert hősei homokba dugták a fejüket. Képtelenek szembe nézni azzal az egyszerű ténnyel, hogy azok az értékek melyek egész életük éltető elemei voltak, kiapadtak. A virágzó cseresznyefák látványa álmodozásuk és képzeletük elixírje, gyümölcse az enyészeté. A cseresznyéskert sorsa éltük szimbóluma."


A színésznövendékek, akik közül már négyen szerződést is kaptak (Farkas Dénes, Fehér Tibor, Szatory Dávid - Nemzeti Színház; Földes Eszter - Új Színház) láthatók még a Baalban (február 21. 23h), rendezte: Forgács Péter, a Zsámbéki Gábor rendezte A goborlóban (február 6. 15h) és az AZAZ című kortárs darabban, amelyet a Nemzeti Színház igazgatója, Alföldi Róbert rendezett Vinnai András színművéből. (február 11. és 12. 19h.)

 


Baal - mozgóképes ajánló

 

Nem vizsgaelőadás, de Kárpáti István egyetemi hallgató is itt mutatta be Nyina Szadur: A mező című rendezését a végzős Alberti Zsófia és Venczel Vera vendégszereplésével az Egyetem Klub helységében február 14-én.

,,Nélküled nem élhetek. Ha te meghalsz, én is meghalok. Mert én vagyok a Gonosz. Embereket marcangolok és örvendezem, de ha mindet szétmarcangoltam, én is meghalok. Hát ilyen vagyok. Te maradtál utoljára. Téged még tartogatlak egy kicsit. Csak lassanként marcangollak szét. Éljünk még egy kicsit! Miért is ne?! Olyan tágas itt! Olyan világos!"

forrás: SZFE

süti beállítások módosítása