Workshop a Sirályban

A müncheni bohócdoktor, Andreas Schantz workshopja kerül megrendezésre a Sirályban 2010. február 27-28-án, az Utca-szak szervezésében. A workshop angol nyelven, tolmácsolással folyik. Elsősorban színházi tapasztalattal rendelkező színészek, táncosok, cirkuszművészek jelentkezését várják a programra.

utca02
Utca-színházi Alkotóközösség: Magyarország hősei

 

 

A MÜNCHENI BOHÓCDOKTOR, ANDREAS SCHANTZ WORKSHOPJA A SIRÁLYBAN
2010. február 27-28.

 

A színészet a tudatosság művészete. A cél a színész számára a játékában állandóan jelen lévő ösztönösség kell hogy legyen: hogy - paradox módon - úgy tudjon tudatosan játszani saját ösztönösségével, hogy az számára és a néző számára is izgalmas és meglepő legyen. Ezt a tudatosan irányított színpadi ösztönösséget állandó gyakorlással, fejlesztéssel - végső soron a tanulással lehet fejleszteni.

Az Utca-színházi Alkotóközösség 2010-ben workshop-sorozatot indít útjára, melynek alapvető célja a színészek, táncosok, cirkuszművészek eszköztárának folyamatos fejlesztése. Minden alkalommal más-más, a saját területén kiemelkedő tudású vezetőt hív meg, hogy a résztvevők minél több (egymással mégis összefüggő) területen képezhessék önmagukat.

Az Utca-szak workshop-sorozatának második eseményét Andreas Schantz vezeti.

 

utca01
Andreas Schantz


Andreas Schantz 1992 óta színész és bohóc. Jelenleg München mellett él, egy improvizációs társulat vezető egyénisége; saját produkcióit játssza; bohóc és improvizációs technikákat tanít; a müncheni bohócdoktorok hivatalos trénere, és maga is bohócdoktor.

Andreas Schantz: „Az improvizáció lehet olyan, mint egy absztrakt festmény - egy szín itt, egy másik ott, egy szimbólum, néhány realista elem... Próbáld érzékelni a színpadot mostantól mostanáig. Cseppfolyóssá válni az impulzusaid számára, bármikor készen arra, hogy akármikor változtass. Nem kötelező klasszikus eleje-közepe-vége formákra törekedni. A bizonytalanság és a biztonságérzet hiánya természetes kísérőjelenségek, alátámaszthatják valami új megszületését. A legfontosabb a játék öröme és kockázata.

Az elvárásom ebben a tanulmányban, hogy tágítsd ki saját személyes kifejezési formáid skáláját, és hogy saját magadnak kínálj valami - talán még ismeretlen - eszközt a szabad improvizációhoz."

A workshop angol nyelven, tolmácsolással folyik!

Elsősorban színházi tapasztalattal rendelkező színészek, táncosok, cirkuszművészek jelentkezését várjuk.

A workshop létszáma limitált: 30 fő.

A kurzus ára: 8000 Ft, indokolt esetben 50% kedvezmény igényelhető.

 

A workshop időpontja és helyszíne:
2010. február 27-28. 10:00-18:00, Sirály (1061 Budapest, Király utca 50.);
az érdeklődők számára a következő héten folytatódik, részletek a későbbiekben.

Információ és jelentkezés: utcaszak@gmail.com, +3670 384 4585.

süti beállítások módosítása