Kerti mulatság Egerben

Mindannyian akarunk valamit az élettől, valami nagyot. Ebben a történetben például két író a „nagy művet", a „nagy témát" keresi. De mivel nem találják, minden mást csinálnak, nehogy maradjon idejük kétségbeesni. Miközben nem veszik észre, hogy amiről mesélni akartak, az ott zajlott körülöttük: a „minden más". Az élet.

Grg_Lszl_Hse_Csaba

 

Kicsit lázálmos, szürreális mese felnőtteknek és bárkinek. Kedves, vidám, bohókás, „bájosan őrült" kavalkád. Pajkos képtelenség. Free-jazz. Örömzene. Prózamusical.
„Ne várjunk társadalmi mondandót, írói üzenetet. Ne várjunk semmit. Dőljünk hátra kissé, tartsuk a kéziratot a lehető legmesszebb a szemtől, s legközelebb a szívhez, gyomorhoz és lejjebb. Nem baj, ha képtelenség." - olvasható a darab bevezetőjében.

 

Hde_Csaba

 

Horváth Péter: Kerti mulatság című művét először az egri Gárdonyi Géza Színház mutatja be Szegvári Menyhért rendezésében február 25-én a stúdiószínpadon. A regényt Jónás Péter dolgozta át színpadra. Játsszák: Hüse Csaba, Görög László, Dolmány Attila, Bozó Andrea, Szabó Emília, Nádasy Erika, Sata Árpád, Szívós Győző, Rácz János, Dér Gabriella, Tóth Levente.

pcs

forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger

süti beállítások módosítása