HáRoMnőVÉr

Csehov klasszikusának juniorváltozata látható HáRoMnőVÉr címmel a Fészek Színház előadásában. Színes, fiatalos, sírós-nevetős komédia négy képben, szünet nélkül.


dscf6063


A HáRoMnőVÉr Csehov klasszikusának diákszínpadra átültetett kivonata, etűdök sorozata, egy szinte velünk született ismert történet felhasználása a játékhoz, amiben gyerekek ismerkednek a felnőtté válás gondolatával. Nem Három nővért állítunk színpadra, csak esszenciákat ízlelgetünk, egy erős, megbonthatatlan falat használunk fel graffitinkhez, amiben Olga, Mása, Irina valójában lehetne Anna, Nanni, Zsófi is. A megfejtésre nem törekszik színházunk, mert azt láthatjuk a Bárkában, a Nemzetiben, vagy a beregszásziak valamelyik vendégjátékán. Nekünk a líra egy eszköz, ami fegyelmez, magaslatokat állít fel a felnőttség küszöbén átlépő, bizonytalanul visszatáncoló, megrettenő színjátszó fiataloknak.


dscf6128

A HáRoMnőVÉr szereplői sem felnőttek. Csehov szövegében benne rejlenek a felkínált lehetőségek játékunk véghezviteléhez. A három lány és testvérbátyjuk, az apátlan, magukra hagyott, elkényeztetett, életúttalan fiatalok kínkeserve remek játéklehetőség arra, hogy a múlt klasszikusát a jelen hétköznapi szintjére emelhessük. Itt találkozik egymással a dráma és társulatunk. Diákokkal foglalkozó csoportvezető-rendezőként mindig is a konkrét jelen foglalkoztatott, a körülöttem napról-napra, szinte pillanatok alatt felnövő - s így: folytonosan változó - kamaszvilág ifjai, gondolataik, kimondott és rejtett kérdéseik, félelmeik, titkaik. Képes-e a ma felnőttéváló fiatalja csehovi mondatokkal kifejezni bizonytalanságát?

Fészek Színház

 

dscf5937

 

A Fészek Színház előadása:
HáRoMnőVÉr
Író: A. P. Csehov
Fordító: Stuber Andrea

Olga - Herczeg Anna
Mása - Miklós Zsófia
Irina - Bűdi Annamária
Andrej - Herczeg András
Natasa - Birtók Lili
Versinyin - Horváth Máté
Tuzenbach / Szoljonij - Gallai Dávid
Kuligin - Kuligin (hangja: Horváth Máté)
Csebutikin - Cziczó Attila

Díszlet: Jendrics Anikó
Jelmez: Jendrics Anikó
Báb: Tóth Zsuzsa
Producer: Orosz Tibor

Rendező: Cziczó Attila

Előadás időpontok:
március 23. (kedd) 19:00
március 24. (szerda) 19:00
március 30. (kedd) 19:00
április 7. (szerda) 19:00
április 8. (csütörtök) 19:00
április 21. (szerda) 19:00
április 22. (csütörtök) 19:00
(Bemutató: 2010. március 1., JEMOL)

Időtartam: 1 óra 30 perc.

Helyszín: JEMOL - a Fészek Színház Stúdiószínpada
1089 Budapest Orczy út 46-48.
www.cziczo.hu/feszekszinhaz/
Jegyinfo: feszek.szinhaz@effectfilm.hu +36 30 6500259

 

dscf6051

 

forrás: Fészek Színház

süti beállítások módosítása