ArtStab Interaktív színház

Ismét bevetik magukat az ArtStab Interaktív színház tagjai, március 17-én este 19:00-tól, a  szegedi Millenniumi Kávézó klubjában. Az amatőr színházi életben résztvevő interaktív színháztagok Varga Norbert rendezésében improvizálnak a színpadon.

A már sok alkalommal tartott színházi estek célja az, hogy a közönséghez egy másfajta módon hozzák közel az alternatív színházat. A térbejárástól a képalkotásig az események alakulásában a helyszínen megjelenő közönség is szerepet kap. A belépés ingyenes.

 

interaktiv

 

Varga Norbert

1981. november 11-én születtem Makón. Ezek szerint a csillagjegyem Skorpió. Van, aki szerint a csillagjegy semmit se mond el az emberről, van, aki szerint meg túl keveset. Szerintem meg fogalmam sincs.
Mikor kisgyerek voltam sok mesét olvastak nekem a szülök és a nagyszülők. Szeretem hallgatni ezeket a sztorikat. Minél hamarabb szerettem volna megtanulni olvasni. Már akkor is érdekelt a zene, mert a fényképek tanúsága szerint, és az emlékeim is azt tanúsítják, hogy játékhangszerekből, játszásból alapítottam egy zenekart, ahol nagyapám fújta a játékszaxit, nagyanyám, meg játékharmonikázott, én meg gitároztam a játékgitáromon. Ez volt az első nagy projekt.

Régi magnószalagon az is megvan, hogy verseket szavalok, meg mondókákat. Oviba voltam először színpadon, aztán meg általános sulis színjátszó körökbe.
Általános iskolában alacsony, szőke és kékszemű gyerek voltam, a nagyobbak általában ütni szeretek volna, de nem hagytam magam így hát leszoktak arról, hogy bántsanak. Mondjuk, azt most se hagyom. De megtanultam olvasni és nagyon szeretek azóta is.

Gimnáziumban nem tudtam mit kezdeni a matekkal, meg úgy általában a reáltantárgyakkal. Szóval minden humán tantárgyat imádtam. Nem csináltam semmit a színjátszással, az akkoriban messze elkerült. Pedig biztos szerettem volna.
Miután leérettségiztem eljöttem szegedre filozófiát tanulni, el is végeztem, a szakot, de nem szobatudósnak tanultam, hanem tanárnak. Van grafológus, meg gyermek és ifjúságvédelmi asszisztens végzettségem is.

Verseket sokat írtam és írok 1999 óta, de dalszövegeket, és hozzá zenét is csináltam, mert volt egy zenekarom.

Az Öthalmi diáklakások lakója voltam, az egyetemi évek alatt, ott színjátszó kört vezettem, és nagyon büszke voltam azokra az emberekre, akik ott velem játszottak. A Karinthy színjátszó kört is vezettem kb. két évig aztán meg az is abbamaradt.
2006 óta a SZESZ (Szegedi Egyetemi Színház) tagja vagyok. Voltam a Monodrámák Társulat tagja is.2009-re felhagytam a színjátszó kör vezetéssel, mert hiába büszke az ember, ha az idő telik és biztos, hogy semmi sem mehet mindig ugyanúgy.
2008 óta vagyok az Artstab-ban, azt csinálom benne, amit szeretek a színjátszást, vagy akár a színházat, kinek hogy tetszik. Úgy rendeztem a soraimat, hogy volt egy Monty Python est, egy Jim Morrison est, meg egy Novellaest is. 2009-ben a Szegedi Ifjúsági Napokon pedig interaktív-improvizácós színházat csináltunk. Konferálni is szoktam a rendezvényeinket. Ott mindig elmondom, hogy az ArtStab egy közösség, meg csapat, azokból áll akik szeretik a kultúrát, filmet, zenét, színházat, festményt, szobrot , képet, grafikát, a zenét, a legkülönbözőbb érdeklődésű emberek aki azért mert szeretik a kultúrát , korra és nemre való tekintet nélkül ide keveredtek. Másrészt meg terep és hely az Artstab, mert akinek még nem volt alkalma Szegeden megmutatni, hogy mit is gondol ő mindenféléről ami kultúrával kapcsolatos, az itt megteheti.
Alapítottam egy másik társulatot, aminek a neve neve „Lábjegyzet" színház lett, és azt a csapatot, amelyik egyelőre még csak Jim Morrison estet csinált elneveztem Gó színháznak.(A gó a szerelem és a sors játéka, erről Shan Sa: A gójátékos című könyvében olvastam. Tetszik ez a szó, és amit jelent.)
Rájöttem, hogy sose lehet tudni, hogy egy technika, vagy amit megtanultál az iskolákban mire lesz jó később. Szoktam ide újságot is írni, legfőképp koncertekről és színházi előadásokról.
Nem szeretem a nagyképűsködést, úgyhogy nekem a színjátszás alázat. Alázat nélkül csak üres exhibicionista fecsegő lennék. Azért írtam ide le azt, hogy mi volt eddig, mert tényleg ez volt, és mert ezekre a dolgokra büszke vagyok, úgy ahogy azokra az emberekre is, akik részt vettek ezekben bármilyen formában.
Szeretem a filmeket és a mozit, meg a könyveket és a rockzenét.
Szeretek mosolyogni és nevetni, még ha néha nem is olyan egyszerű. Gitározni is szoktam.

süti beállítások módosítása