Dance Salad Fesztivál

2010. április 1. és 3. között a Közép-Európa Táncszínház valamint a Magyar Nemzeti Balett szólistái Houstonban lépnek fel a Dance Salad Fesztiválon. A táncfesztivál létrehozása Nancy Henderek nevéhez fűződik, aki az első 3 brüsszeli évet követően 1995 óta már Houston városában rendezi meg a fesztivált.

karamazov_salad
Magyar Nemzeti Balett: Karamazov tesvérek
fotó: Merlo P. Andrea

 

Az eseményen 2004 óta külföldi művészek is felléphetnek, s a fesztivál mára a nemzetközi táncélet egyik legrangosabb eseményévé nőtte ki magát. A magyar együtteseken kívül fellépnek többek között a Norvég Nemzeti Balett, az Angol Nemzeti Balett, a Compañia Nacional de Danza, és a Gauthier Dance táncosai is.


A Közép-Európa Táncszínház Duda Éva Carneval című koreográfiájának részletével vendégszerepel, a Magyar Nemzeti Balett pedig Bajári Levente Way of Words című koreográfiája mellett a Karamazov tesvérek és az Anna Karenina egy-egy részletét is bemutatja.


carneval_salad
Duda Éva: Carneval
fotó: Kenyeres Csilla


Duda Éva és Keveházi Gábor személyesen is részt vesznek a fesztiválon, ahol gyakorlatot is tartanak majd művészeti iskolások és a fellépők számára.

A Nemzeti Táncszínház mindkét együttes meghívásának közvetve és közvetlenül is részese. Nancy Henderek 2009 novemberében a Nemzeti Táncszínház meghívására tartózkodott Magyarországon, programját a Nemzeti Táncszínház nemzetközis kollégái szervezték meg.

süti beállítások módosítása