Lyon-i Biennálé

Dominique Hervieu-t, aki jelenleg a Théâtre National de Chaillot igazgatónője, Lyon városa felkérte, hogy vállalja el a nemzetközi rangú Tánc Biennálé és a Maison de la Danse de Lyon vezetését.

 

montalvohervieu

 

Ez mindenkit meglepett, mert korábban a városi önkormányzat által meghirdetett pályázatra öt elismert  szakember jelentkezett. Köztük volt Cornelia Albrecht, a Pina Bausch által alapított Fesztivál igazgatónője és Didier Deschamps, aki a Lorraine-i Nemzeti Balett igazgatója. A nyolc hónapos procedúra után a választás mégis egy olyan alkotóra esett, aki nem is pályázott. Ugyanakkor azt mindenki elismeri, hogy Dominique Hervieu nagyon agilis, jó szervező és pedagógus. Alkotótársával, José Montalvóval már számos, nagy sikert arató produkciót mutattak be, amelyek a legkülönbözőbb rétegből jövő nézőket is megérintették.

A Lyoni Operában Dominique Hervieu és José Montalvo Gerschwin: Porgy és Bess-ét állították színpadra, amely méltán aratott nagy sikert. Lyon polgármestere ezen felbuzdulva nevezte ki Hervieut, mert azt reméli, hogy a Biennálé még rangosabb, elismertebb és sikeresebb lehet. Az új igazgatónő 2012. január elsejétől veszi át a fesztivál és a táncszínházi központ irányítását.

Forrás: ITI Magyar Központ

4

süti beállítások módosítása