Színházi Világnap

A megszokottól eltérően az idei Színházi Világnapon nem kész előadással várja a közönséget a Tamási Áron Színház társulata, hanem egy színházi próbával.

proba_1
A nap fiai című darab próbáján

 

Korábbi világnapok alkalmából is történtek hasonló rendezvények Sepsiszentgyörgyön, legutóbb a színház műhelyeibe nyertek betekintést az érdeklődők, ezúttal azonban a színházi alkotómunka folyamatát követhetik figyelemmel mindazok, akik március 27-én ellátogatnak a színház Kamaratermébe. A Tamási Áron Színház társulata jelenleg Makszim Gorkij A nap fiai című darabját próbálja Zakariás Zalán rendező irányításával, az előadás nyílt próbája szombaton délután 18 órától este 21 óráig tart. A nézők ezalatt szabadon beülhetnek vagy távozhatnak, és kérdéseket is tehetnek fel az alkotóknak.

 

proba_2
A nap fiai című darab próbáján

A nyílt próba mellett két másik esemény is szerveződik a Színházi Világnap alkalmából. Délután 16 órától a színház előcsarnokában kiállítás-megnyitóra kerül sor, Zayzon Ádám kellékkészítő mester közel félszáz színházi kellékből álló kiállítását Kerezsi Nemere köszöntő szavai, majd a Tamási Áron Színház Cimborák Bábtagozatának művészei nyitják meg. A megnyitót követően a kiállítás a nagytermi előadások előtt lesz megtekinthető a színház előcsarnokában.

Az idei Színházi Világnap egy fergeteges bulival zárul a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban, mely 20 órától kezdődik, és amelynek során három különböző projektorral egyidőben kivetített előadásfotókat, próbafotókat, portrékat és színházi emberek civilben készült fényképeit láthatják a vendégek, miközben egész este a Tamási Áron Színház színészei fognak felszolgálni. A színház társulata mindhárom eseményre szeretettel várja az érdeklődőket!

Nagy B. Sándor
forrás: Tamási Áron Színház, Sepsiszentgyörgy

süti beállítások módosítása