Premier, kulisszajárás...

A Színházi Világnap alkalmából idén is rendkívül színes program várja az érdeklődőket az Új Színházban. Március 27-én délelőtt 11 órától az immáron hagyományosan népszerű kulisszajáráson vehetnek részt az érdeklődők, Márta István igazgató vezetésével.

uj_kiralyno_200
Jelenet  A királynő teste c. előadásból

 

Ezt követően déltől bárki betekinthet Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékának nyílt próbájába - a színpadon olyan ismert és kedvelt művészekkel, mint Gáspár Sándor, Hirtling István, Száraz Dénes, Pokorny Lia, a friss Jászai-díjasunk, Pálfi Kata. Az előadást Rudolf Péter rendezi. Utána 13 órától indul a kulisszajárás második turnusa, majd este premierrel ünnepel a társulat: Dacia Maraini A királynő teste című háromszereplős darabját mutatják be Lévay Adina rendezésében, Bánsági Ildikóval, Varga Máriával és Földes Eszterrel.

 

uj_kiralyno_059
Jelenet  A királynő teste c. előadásból


A darab látszólag női darab, 3 nő játszik benne, nálunk Bánsági Ildikó, mint Erzsébet királynő, Varga Mária, mint Stuart Mária és Földes Eszter egy titozatos nő szerepében - de azért persze szó esik férfiakról is. Mennyire lehet a testi vágyakat kordában tartani, ha a nagyobb célok ezt kívánják, egyáltalán mennyi esélye van a nőnek a férfiak világában. De nem egy szokásos feminista mű ez, hanem az emberi játszmáink furcsaságáról is szól az előadás, melyet - folytatva a női neveket - Lévay Adina rendez, Gadus Erika tervezi a látványt, Máté Judit fordította és Lőkös Ildikó a dramaturgja.

forrás: Új Színház
fotók: Lehotka Judit Zolka | foto.szinhaz.hu

süti beállítások módosítása