Vándoristenek

A Vándoristenek nem színházi előadás, hanem hónapok óta tartó műhelykísérlet, mely most ért abba a fázisba, hogy  az alkotók szeretnék megmutatni az érdeklődőknek. Színház és játék, valódi helyszíneken: lakásokban, lerobbant üres bérházakban, kocsmákban, utcán, tereken. Nincs megírt szöveg és nincs állandó történet.

FOTO1_400

 

Maguk a színészek sem látnak rá teljesen a helyzetekre, nem tudják, ki fog befordulni a sarkon, nem tudják, a másik mit forgat a fejében, mit fog tenni. Így mindenkinek nagyon kell figyelnie, hogy megértse a gesztusok hátterét. Nincs idő a „színészkedésre", nincs idő arra, hogy az ember végiggondolja, hogyan is viselkedne ebben a helyzetben - ehelyett megtörténnek vele a dolgok, ott, a nézők előtt, első indulatból.

Nem próbálják felpörgetni az eseményeket, minden az „élet" szerkesztetlen ritmusában folyik a maga útján. Illetve...

Történetünk Budapest-válságfővárosban játszódik. Ez a Vándor vadászterülete. Csavarog az utcákon, leszólít, figyel, belekérdez. Beles a kulcslyukon, kinyitja az ajtókat, embereket, lelkeket gyűjt - és beavatkozik az életükbe...

 

FOTO2_400

 

A Vándor: Nagy Zsolt. De társai minden alkalommal mások: páran a népes társulatból. Bánki Gergely, Chován Gábor, Csányi Dávid, Derzsi János, Elek Ferenc, Herczeg Tamás, Kiss Diána Magdolna, Kovács Krisztián, Láng Annamária, Lőrincz Zsuzsa, Mucsi Zoltán, Pető Kata, Polgár Csaba, Stefanovits Angéla, Stork Natasa, Szabó Zola, Szilágyi Katalin, Terhes Sándor, Tóth Ildikó és mások...

És kik azok a vándoristenek? A nézők. Akik láthatatlan lényként csöndes részvevői az eseményeknek, és figyelmükkel, érzékenységükkel befolyásolják.

A szervezők pedig: Kárpáti Péter (főszervező), Sebők Bori (dramaturg), Kulcsár Viktória (produkciós vezető), Csányi Dávid, Szabó-Székely Ármin, Lukács Mihály, Éltető András, Kiss Réka Judit, Matók Szilvia (munkatársak), Gáspár Máté (Krétakör), Szalai-Szabó István (Sirály/Városi Színház).

A produkció a Nemzeti Kulturális Alap Színházi Kollégiumának támogatásával a Városi Színház Közhasznú Nonprofit Kft. /Sirály és a Krétakör Alapítvány együttműködésében valósult meg.

 

FOTO3

 

 

VÁNDORISTENEK
Színházi társasjáték
A Vándoristenek megszállják a Fogasházat és környékét. (Akácfa u. 51.)! Pontos időpontok és egyéb tudnivalók dolgában keresd Kiss Réka Juditot, tel.: +36-20/4372125!
Időpontok: 2010. március 28, 30, 31.


fogashaz_tabla_cigi

süti beállítások módosítása