Rebecca sikerei

Márciusban első alkalommal került színre Lévay Sylvester és Michael Kunze Rebecca című musical előadása. A Budapesti Operettszínház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös produkciója már a sajtóbemutató közönségét elvarázsolta. Hatalmas tapssal üdvözölték az előadás alkotóit és szereplőit.

dsc_0023
Polyák Lilla, Szinetár Dóra

 

Az estén Budapestre látogatott a darab magyar származású, Gramy -díjas komponistája Lévay Sylvester és a szövegíró, Michael Kunze, aki több világhírű musical librettóját jegyzi.

A produkció most indul el világhódító útjára, hiszen a musicalt a bécsi ősbemutató óta bemutatták Japánban és Helsinkiben is. Több nemzetközi ügynök és impresszárió látogatott el a budapesti előadásra. Valamint jelen volt a darab amerikai producere Ben Sprecher, ugyanis a Rebecca 2011. márciusában a londoni West Enden, Torontoban majd a new yorki-i Broadway is színre kerül.

Az előadás főszerepében, három év színházi szünet után sikerrel tért vissza Szinetár Dóra, partnereként Bereczki Zoltánnal, akivel első alkalommal alakítottak házaspárt a színpadon is. Polyák Lilla Mrs. Danvers, a rideg házvezető karakterében énekelt, Szulák Andrea pedig amerikai „milliomosnőként" szerepelt. Mészáros Árpád Zsolt ismét rosszfiú szerepben hódított.

 

DSC_0658

 

Lévay Sylvester nagy ívű zenéjéhez a verseket Müller Péter Sziámi fordította. A díszleteket Horesnyi Balázs, a jelmezeket Velich Rita, a koreográfiát Tihanyi Ákos tervezte. A Rebecca rendezője Béres Attila, a Budapesti Operettszínház főrendezője, a Menyasszonytánc, az Ibusár, A víg özvegy és a Vesztegzár a Grand Hotelben színpadra állítója.


forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása