Dupla adag Őrült nő

Duplázik az Őrült nők ketrece a tokaji Paulay Ede Színházban. Jean Poiret 1973-ban írt híres színdarabját a miskolci teátrum művészei adják elő a Borok Fővárosában. A tokaji deszkákon bemutatandó darabot a Miskolci Páholy (a miskolci színházat szponzoráló társaság) tagjai is a városban tekintik meg április 24-én, szombaton.

Orult_Nok_Ketrece_2_foto_Bcsi_Krisztin

 

Két férfi, egy eset. Talán a nyolcvanas évek kedvelt NDK krimisorozatának címe ráillene az Őrült nők ketrecének történéseire is. A darab két férfiról szól, akiket nemcsak a közös munka, hanem a szerelem is összeköt. Georges egy saint-tropezi bár tulajdonosa, párja pedig a túlzottan féltékeny és olykor hisztérikus Zaza Napoli, az ismert dizőz. A klub különlegessége, hogy az esti előadásokban nőknek öltözött férfiak szerepelnek.

Húsz boldog évet él együtt a transzvesztita énekes és szerelme, amikor felbukkan Georges fia, aki nősülni akar. Ezzel egészen addig nincs is probléma, amíg ki nem derül, hogy a gyermek szerelmének apja „egészen véletlenül" az ultrakonzerv Barchét szenátor. A politikus a frigy megkötése előtt találkozni akar leendő veje családjával, ezzel pedig elindul a bonyodalmak sora.

Orult_Nok_Ketrece_1_foto_Bcsi_Krisztin

A transzvesztita énekest el kell távolítani a családi, ámde nem túl polgári otthonból (ami persze nem sikerül), és jól kell vizsgázni a szigorú apósjelölt előtt is...

A komédiát 1973-ban vitte színre Jean Poiret, öt évvel később pedig Edouard Molinaro készített belőle filmet Michel Serrault főszereplésével.

A darabot a Miskolci Nemzeti Színház művészei kétszer is bemutatják (április 23, péntek és április 24, szombat) a tokaji teátrumban. Az este hét órakor kezdődő előadásoknak már a szereposztása is garancia a sikerre, a bártulajdonost Vida Péter-, Zaza Napolit (akit fériként Albinnak hívnak) Szirtes Gábor-, a félelmetes politikust pedig Áron László játssza. A rendező a Jászai Mari-díjas Korcsmáros György.

A két felvonásos komédiát szombaton a Miskolci Páholy tagjai is Tokajban tekintik meg. A mecénásokat délután gólyalábasok fogadják a város főterén egy rövid produkcióval, de a produkció persze minden érdeklődő előtt nyitott.

 

Orult_Nok_Ketrece_4_foto_Bcsi_Krisztin

Jean Poiret: Őrült nők ketrece
(komédia két részben)
- fordította: Vinkó József -

Georgers, az Őrült nők ketrece tulajdonosa - Vida Péter
Zaza Napoli (Albin), a transzvesztita énekes - Szirtes Gábor (Jászai-díjas)
Laurent, Georges fia - Kis Domokos Márk
Georges Barchét, az ultrakonzervatív politikus - Áron László
Barchét asszony, a felesége - Molnár Anna
Murial, a lányuk - Ramocsa Emese
Simone, Laurent anyja - Seres Ildikó
Jakab - Molnár Sándor Tamás
Francis, rendező - Molnár Erika
Mercédes - Keresztesi László
Tabaro, könyvelő - Kulcsár Imre
Zorba, újságíró - Baj László
Díszlettervező - Menczel Róbert (Jászai-díjas)
Jelmeztervező - Laczó Henriett
Színpadmester - Szobonya Ferdinánd
Ügyelő - Lichtenstein Pál
Súgó - Reiter Krisztina
Rendezőasszisztens - Radnai Erika

Rendező - Korcsmáros György (Jászai-díjas)

Időpont: 2010. április 23. és 24. 19:00 h.

Helyszín: Paulay Ede Színház
(Tokaj, Serház út 55. - Tel: 36 42 352 003 - e-mail: szinhaz@tokaj.hu)
Jegyár: 2.200 Ft

fotók: Bócsi Krisztián
forrás: Paulay Ede Színház, Tokaj

süti beállítások módosítása