Rómeók és Júliák

A Miskolci Nemzeti Színház Tánctagozatának második táncbemutatójára került sor a napokban Rómeók és Júliák címmel a  Játékszínben. A táncjátékot Krámer György koreografálta.

romeok-043


Azért szerepel a címben Rómeó is és Júlia is többes számban, hogy jelezzem: senki ne Shakespeare-adaptációra számítson. Azt jelzem ezzel: nem egy szerelmespárról lesz szó. A Rómeó és Júlia szókapcsolat ürügy, mézesmadzag. Csomagolás. Ez a drámacímre utalás azonban egyvalamit biztosan mond: a szerelemről fogunk szólni. És ha már Shakespeare az ürügy, azzal azt is mondjuk: nem beteljesült és harmonikus szerelmi történeteket kívánunk elmesélni. Hanem...

 

romeok-053

 

Arról szeretnék szólni, mit gondolok én a férfi-nő kapcsolatról. A szerelem bensőségességéről. A 21. századi, áttekinthetetlen kommunikációs katyvaszban akarom megvizsgálni, hová-mivé fejlődhet a fiatalok szerelme. Aligha hiszem, hogy olyan szép és magasztos véget érhetne, mint Shakespeare drámájában. Ma a romantikus, hősies, mindent magával ragadó szerelem, a csalódás, a kudarcok pályáján inkább a megúszásra játszunk. Ha beteljesül a szerelem, akkor is, ha kiüresedik és véget ér, akkor is. Valóban ilyen? És ha ilyen, akkor milyen is a szerelem ma? (Krámer György koreográfus)

romeok-127

 

RÓMEÓK ÉS JÚLIÁK
táncszínházi játék egy részben

Júliák:
BALOGH BORCSA
HANDA DALMA
SZALAY OLIMPIA
VARGA RENÁTA

Rómeók:
FŰZI ATTILA
GÁL LÓRÁNT

KRÁMER GYÖRGY Harangozó-díjas
LUKÁCS ÁDÁM
MURESAN AURÉL

Díszlet-jelmez: ZEKE EDIT
Zenei montázs: FANDL FERENC
Zenei munkatárs: SZAKÁCS SÁRA
Koreográfus asszisztens: BALOGH BORCSA
Rendezőasszisztens - Ügyelő: KRISTON SZABOLCS

Koreográfus-rendező: KRÁMER GYÖRGY
Harangozó-díjas

Előadás időpontok:
április 29. (csütörtök) 20:00
május 6. (csütörtök) 19:00
május 20. (csütörtök) 17:00
május 28. (péntek) 17:00

/Bemutató: 2010. április 15. 19 óra/

Helyszín:
Miskolci Nemzeti Színház /Játékszín

romeok-067


fotók: Bócsi Krisztián
forrás: Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása