Élő zene és konferencia

A korábbi sikeres sorozatot folytatva az évad utolsó élőzenés Tojáséj előadása a Maladype Színház társulatával 2010. május 14-én, pénteken látható a Thália Színházban. A zenei kíséretet ezúttal Balázs József zenekara biztosítja.

pic1254567808
Jelenet a Tojáséj c. előadásból
fotó: Kállai- Tóth Anett

 

Lamm Dávid- gitár,ének
Pecek Lakatos Krisztián - bőgő
Snétberger Toni -dob
Balázs József- zongora

 

Balázs József tanulmányait a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola zeneelméleti szakán kezdte, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszakán diplomázott. Már korai, klasszikus zenei képzése idején is a jazz felé orientálódott, eleinte Oláh Kálmán és ifj. Szakcsi Lakatos Béla, később Gonda János voltak tanárai.
Első zenekarával, a Bop-Machine-nel számos versenyen vettek részt, például a Krakkói Jazz Juniors Versenyen, ahol a zongorista a legjobb szólista díját vehette át. Szintén előkelő, második helyezést ért el a Füsti Balogh Gábor Jazz Zongora Versenyen. Számos világhírű zenésszel lépett fel, mint például Randy Brecker, Erik Truffaz, Charlie Mariano, Pat Metheny, Robin Eubanks, Stéphane Belmondo, Bobby Watson vagy Steve Houben. 2007-ben elnyerte a Lakatos Ablakos Dezső jazz előadóművészi ösztöndíjat.


balazs_jozsef
Balázs József


FIGYELEM!
A májusi hónapban több előadásunk kezdési időpontja eltér a megszokottól:

Tojáséj: 2010. május 10. (hétfő) 20.00
Lorenzaccio: 2010. május 13. (csütörtök) 20.00
Leonce és Léna: 2010. május 17. (hétfő) 19.00
Leonce és Léna: 2010. május 18. (kedd) 19.30
Lorenzaccio - Helyszín: Bázis: 2010. május 22. (szombat) 19.00


maladype_logo

 

New Drama Bratislava

2010. május 11-én és 12-én a szlovák Drámafesztivál keretében megrendezésre kerül a NE CSINÁLJ BELŐLE DRÁMÁT! c. nemzetközi konferencia. Ennek keretében külföldi alkotók és elméleti szakemberek mutatnak be esettanulmányokat, színházi műhelyeket és produkciókat.

A fesztivál mottója a 3D: Dráma, Dramaturgia, Dimenzió

A színház harmadik dimenziója kétségkívül a KÖZÖNSÉG. Ennek a gondolatnak a jegyében tart előadást a Maladype Színházról Huszár Sylvia (OSZMI).

forrás: Maladype Színház

 

süti beállítások módosítása