Party

Az Aranytíz egy különleges vállalkozásnak ad otthon szombat este. A Nézőpont Színház és a Bukaresti Színművészeti Egyetem összefogott, és egy workshop eredményeképp létrehozta a Party című előadást. A szöveg nélküli darabban szereplők között magyarországi, erdélyi és román színészeket láthatunk.

party_kozepes


„Nem beszélünk, de mindenmondó cselekedeteket és gesztusokat keresünk. Szöveg nélküli előadást kínálunk, amelyben a banálist, a kommunikációhiányt és a magányt mindennapjaink nyomasztó problémájaként mutatjuk be. A Party együtt cselekvő, de magukat mindig magányosnak érző emberekről szól. Nem akarunk megoldást találni, csak tudatosítani szeretnénk a jelenséget. Nyolc ember, fekete padlózat, háttérben egy kivetített virtuális tér, amely a szereplőtől függően változik; csak ennyi díszlet, hogy a néző képzelőerejét megmozgassa és előtérbe helyezze a színészt. Az ember az, akit felfedezni szeretnénk, és ami az adott helyzetben lehet." (Andrei Narcis Grosu, a rendező)


„Az előadás egy közel kéthónapos workshop szerű folyamat eredménye, mely a kíváncsiság, a kölcsönös tisztelet, a szeretet és a hit pilléreire támaszkodik.

A Nézőpont Színház legfőbb törekvése abban áll, hogy felépítsünk egy kulturális aranyhidat a két ország között, hiszen az elmúlt évtized feszültségeit csak és kizárólag úgy oldhatjuk föl, ha szembenézünk önmagunkkal, és elfogadjuk magunkat olyannak,amilyenek vagyunk,illetve lépéseket teszünk annak érdekében, hogy olyanokká váljunk amilyenek lenni szeretnénk. Az előadásunk a magányról,a banalitásokról és a kommunikáció hiányáról szól. Talán arról, mint az egész XX. század. Hajlamosak vagyunk, hogy a rossz gesztusainkat folyamatosan ismételjük. De vajon mikor ismerjük fel, hogy ez a fajta gondolkodás csak hátráltat minket a boldogulásban?
A félelem, az állandó megfelelési kényszer, a kifogások keresése, a felelősök kajtatása, az állandó önhazugságok meggátolnak bennünket abban, hogy kiteljesedjünk, hogy életünk elnyerje igazi értelmét, miszerint egyszer megérezzük azt a földöntúli boldogságot,ami az ember számára rendeltetett.

Mi nem adhatunk megoldást, csupán kérdéseket tehetünk fel....

A Party című előadás szavak nélkül egy adott gesztusrendszerben próbál meg reagálni korunk általános problémáira."

(Kroó Ádám)

 

PARTY

Szereplők:
Adrian Nicolae, Sorbán Csaba,
Ana Covalciuc, Tamás Kinga, Iulia Samson,
Elek Ányos, Nicoleta Hâncu, Kroó Ádám


Video: Adrian Bulboacă

Rendező: Andrei Narcis Grosu

Elődás időpont: 2009. november 21. 19.00
Helyszín: Aranytíz (V. kerület Arany János u. 10.)

Jegyár: 2000.-
jegyrendeles@aranytiz.hu
(1) 354-3400
www.aranytiz.hu

süti beállítások módosítása