Oli és Val a Pesti Broadway-n

Az Elízium a tavalyi sikeres évad után decembertől új helyszínen mutatkozik be. A Magyarországi Szerb Színház új és folyamatos fejlesztés alatt álló színháztermében, vagyis a Szerb Kultúrális Központ Kamaratermében lesznek láthatóak, mely a Nagymező utca 49. szám alatt, a pesti színházi élet legfőbb színterének közvetlen közelében található stúdiószínpad.


hold_2


Az új és remélhetőleg hosszútávú együttműködés első lépéseként a következő teliholdkor, december 2-án 19:30-kor lesz látható Damien P. Lawrence Telihold című színdarabjának idei első előadása, melyet a tervek szerint több újabb produkció is követ majd. A Telihold produkció - bár sajnos túl kevés alkalommal láthatta eddig a közönség - sokaknak szerzett remek kikapcsolódást, és nagy elismerést váltott ki az ismeretlen társulatba bizalmat fektető nézőkből.

hold_4


Az előadás kapcsán cikket jelentetett meg a Kultúr Kavalkád internetes kulturális magazin, így ajánlóként szerepljen itt most e rövid beszámoló az előadásról:

"Képzeljünk magunk elé egy csendes, félreeső erdőt. Egy laza hétvégét, amit végre a városon kívül tölthetünk. Pár nap pihenés, nyugalom, csend és béke. Ugye már a gondolat is milyen megnyugtató? És most képzeljük el azt, hogy minden félresikerül.

Két barát - Oli és Val - pár nap pihenést tervez egy eldugott faházban, valahol a vadon közepén. Megérkezésükkor kiderül, hogy az általuk kibérelt ház rendelkezik néhány hiányossággal: nincs villany, gyertya is alig, gyufa még annál is kevesebb. Ez önmagában is elég gond lenne, de lassan rájönnek, hiába gondolták elindulás előtt azt, hogy barátok, egy felszínes munkahelyi ismeretség nagyon messze van a barátságtól. Az extrém helyzet pedig mindkét férfiból a legrosszabbat hozza ki, és hol van még az éjszaka vége...

A darab fokozatosan vezet el a helyzet iróniájától addig a pontig, amikor már csak egy érzés marad: a félelem. Külön érdekessége az előadásnak, hogy stílszerűen mindössze két gyertya fényénél játszódik, így a néző még intenzívebben élheti át a nem hétköznapi élményt, mintegy részeseként a nem mindennapi szituációnak.

A humor és a feszültség szórakoztató, ám mégis elgondolkodtató elegyét tárja elénk a történet, mely akkor veszi kezdetét, mikor felkél a telihold..."

Az Elízium alkotói remélik, hogy idén még több néző tetszését nyerhetik el előadásaikkal, és talán sikerül megvetniük lábukat a Pesti Broadway vörös szőnyeggel befedett rögös utcáján.
Előadásinkról további információkat találhatnak a szinhaz.hu, a port.hu, valamint a Tickerportal weboldalán.

hold_3

 

Pszicho-dráma egy felvonásban az Elízium előadásában
TELIHOLD

írta: Damien P. Lawrence

szereplők:
Oli - Békefi László
Val - Lőrincz Levente

színpadkép: Ali Zaim
rendezte: Lőrincz Levente


Előadás időpont: 2009. december 2., 19:30
Helyszín: Magyarországi Szerb Színház
(Szerb Kultúrális Központ - Kamaraterem)
1065 Budapest, Nagymező utca 49.
Tel.: 1-354-1439, 1-354-1440

e-mail: szinhaz@szerb.hu
szerb nyelvű oldal: http://szinhaz.szerb.hu
magyar nyelvű: http://szinhaz.szerb.hu/hun/

A Telihold jegyeit kizárólag a Ticketportal forgalmazza ( www.ticketportal.hu ) 1500 Ft-os egységáron.

fotók: Berkovich Kata
forrás: Elízium

süti beállítások módosítása