Krimi Gyergyószentmiklóson

A Figura Stúdió Színház 2010. május 25-én, kedden este 7 órától bemutatja Barabás Olga szövege nyomán a Krimi c. előadását. Az előadás érdekessége, hogy a Figurás színészek rendezésében kerül színpadra.

 

krimi_plakat_kulcsos_gyongyok

 

A cím egy műfaj színpadi megjelenését, lecsóódását, esetleg paródiáját sugallja. A szórakoztató ipar népszerű tematikus műfaja, amely a bűntények felderítésével, elkövetésük bemutatásával, illetve lélektani indítóokaik vizsgálatával foglalkozik. A krimik formai műfajuk szerint döntően regények, ritkábban elbeszélések vagy néha drámák.

A Marston család tagjai épp túl vannak egy családi kupaktanácson. Az idős Mr. Marston közölte fiaival: Jamesszel, Johnnal és Rogerrel, menyével Céliával és fiatal feleségével, Irisszal, hogy nem határozott még a családivagyon elosztásáról, de mindaddig a pénzt, az ékszereket és az értékpapírokat a szobájában lévő páncélszekrényébe zárja.
Ezt tudomásul véve, mindenki visszatér megszokott napi tevékenységeihez. Mindenki meglepetésére megérkezik Tommy, a Marston fivérek kishuga, aki az apa hívására látogat haza hat év után. S mikor így együtt a család, Miss. Pickford, a család mindenese, bejelenti az apa halálát. Tommy azonnal akcióba lép, és megállapítja, hogy nagy valószínűséggel gyilkosság történt, s a rendőrség érkezéséig bezárja a szoba ajtaját, a kulcsot pedig magánál tartja.

Megkezdődik a házinyomozás és egyben a kulcs utáni hajsza. Mindenki be akar jutni a szobába, meg akarja szerezni a vagyont. De ki, milyen módszerrel próbálkozik? Miért gondolja azt, hogy neki van rá leginkább szüksége? Ki kivel szövetkezik az ügy érdekében? Kinek milyen titka, avagy titkos vágya van a család előtt? És valójában ki az igazi gyilkos?

Forrás: Figura Stúdió Színház

süti beállítások módosítása