Sikeres udvarhelyi darabok

A Tomcsa Sándor Színház izalamas éadot zár, egyrészt díjat nyertek a festCO 2010-en az És a csellóval mi legyen? című előadásukkal, másrészt ugyanezt az előadást beválogatták a Magyar Színházak XXII. Kisvárdai Fesztiváljára is.

BalazsAttilaPhoto_0022

 

FestCO - a legjobb mellékszerepek a Tomcsa Sándor Színháznak

Szombaton (2010. május 22.) este adták át a Komédium Színház Fesztiváljának (festCO 2010) díjait, amelyen a Tomcsa Sándor Színház színésze, Szűcs - Olcsváry Gellért nyerte a legjobb férfi mellékszereplő díját a Matei Vişniec: És a csellóval mi legyen? című abszurd drámában nyújtott alakításáért.

Színházunk vendégszínésze, Jankovics Anna ugyancsak ebben a darabban nyújtott színészi munkájáért a legjobb női mellékszereplő megosztott díját nyerte.

A Zakariás Zalán által rendezett darab volt az egyetlen magyar előadás, amelyet a festCO 2010 programjába beválogattak.

 

BalazsAttilaPhoto_0012

 

A fesztivál háromtagú zsűrije helyben nézte meg az előadást május 11-én, Székelyudvarhelyen a Tomcsa Sándor Színházban. A zsűri tagja volt Sanda Manu - rendező, Marina Constantinescu - színházkritikus és Vladimir Găitan - színész.

Az És a csellóval mi legyen? című abszurd drámát Shakespeare: Ahogy tetszik című vígjátékával együtt, meghívták a Magyar Színházak XXII. Kisvárdai Fesztiváljára.

A fesztivál 2010. június 18 - 26 közt kerül megrendezésre, a válogató Szűcs Katalin Ágnes művészeti tanácsadó volt.

A  díjnyertes És a csellóval mi legyen? című produkciót június 22-én, 16 órától,  tekinti meg a fesztivál zsűrije a Rákóczi teremben, az Ahogy tetszik pedig 24-én, 18 órától látható a Művészetek Házában.

 

fotók: Balázs Attila
Forrás: Tomcsa Sándor Színház, Székelyudvarhely

süti beállítások módosítása