Jubileum és darabtemetés

2010. január 29-én, pénteken 75. alkalommal kerül színpadra Moliére: A fösvény című vígjátéka, Eperjes Károllyal és Bánsági Ildikóval a főbb szerepekben. A hagyományokhoz híven a függöny legördülése után 20 szerencsés néző a társulattal együtt ünnepelhet a színfalak mögött. Ezen a napon - három neves színésznő, Tordai Teri, Bánsági Ildikó és Pokorny Lia - sorsolják ki a színház Új élmény ajándékba! című karácsonyi akciójának nyerteseit, akik a színház elkövetkezendő három premier-partiján is részt vehetnek.

Fsvny_Eperjes_Bnsgi
Eperjes Károly és Bánsági Ildikó
a Fösvény c. előadásban

 

Másnap, azaz 30-án, szombaton darabtemetést láthat a közönség. A Paulay utcai épületben utoljára adják elő Shakespeare: Szentivánéji álom című színművét - többek között Gáspár Sándor, Eperjes Károly, Takács Katalin, Hirtling István remek alakításaival - melyre a rendező, Szergej Maszlobojscsikov is elfogadta a meghívást. A 2004-es premieren Tomport még Bubik István játszotta, tragikus halála után vette át szerepét barátja, Gáspár Sándor.

 

Szentivnji_lom_Eperjes_Hirtling
Gáspár Sándor és Hirtling István
a Szentivánéji álom c. előadásban

 

A Szentivánéji álom az azóta eltelt öt és fél év alatt számos hazai és nemzetközi díjat nyert különböző fesztiválokon. A búcsúztatás alkalmából a nézőtéri székeken a színészek által dedikált, fejre csatolható szamárfülekkel lepik meg a vendégeket.

forrás: Új Színház

süti beállítások módosítása