A bugyogó

Valló Péter újból a Veszprémi Petőfi Színházban dolgozik. Ez pedig garancia lehet a nézőknek arra, hogy az elmúlt évad egyik veszprémi sikerprodukciójának, az Édes Annának (amely nagydíjat nyert a soproni Vándorfesztiválon) a rendezője, megint olyan színvonalú előadást és színházi élményt kínál a közönségnek, amiért érdemes megtekinteni a darabot és jó előre helyet foglalni a nézőtéren.

krsi_gere_szalma

Valló ezúttal Carl Sterhnheim A bugyogó című vígjátékát állítja színpadra. A nevetés pedig garantált a nézők számára, hiszen mi történhet akkor, ha egy köztiszteletben álló hivatalnok felesége az egész város szeme láttára elveszíti a bugyogóját! Felesleges mérlegelni az emiatt megbillenő családi béke esélyeit. Hiszen ilyen szélsőséges esetek velünk elő sem fordulhatnak... Ezen tényleg csak nevetni lehet.

 

gereterescsikdobra

 

Az expresszionista mű a végletes helyzetek, kiélezett fordulók és szélsőségek megjelenítésével hat. Az irányzat egyik jelentős képviselője Carl Sternheim könyörtelen humorral, kíméletlen éleslátással rajzolja meg kora nyárspolgárainak karikatúráját. Akiket ostoroz, nem kihalt egyedek, ezért szükséges időről időre szemügyre venni, mennyi vonatkozhat ránk, nézőkre, ítéletéből. No, nem mintha ma bárkivel megeshetne az a kiválóan megtalált alaphelyzet, amelyre Sternheim épít.


krsi_dobra_szalma

Carl Sternheim: A bugyogó

Theobald Maske, hivatalnok: Szalma Tamás Jászai-díjas
Luise Maske, a felesége: Dobra Mária
Gertrud Deuter: Terescsik Eszter
Frank Scarran: Gere Dénes Ákos
Benjamin Mandelstam, borbély: Kőrösi Csaba
Idegen: Baranyi Péter

Rendezőasszisztens: Péti Krisztina
Díszlettervező: Valló Péter
Jelmeztervező: Zelenka Nóra
Dramaturg: Kovács Krisztina
Szcenikus: Perlaki Róbert

Rendező: VALLÓ PÉTER
Jászai- és Kossuth díjas, Érdemes művész

Bemutató: 2010. február 19.


dobrakrsi

 

fotók: Melczer Zsolt
Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

süti beállítások módosítása