A Guru

Popper Péter eddig 100 előadást tartott a Spinozában. Mind a száz előadását szomjasan, csillogó szemmel tömegek hallgatták, s ez a Popper - láz nem csillapodik. Vajon mi van e jelenség mögött? Vajon mi az, amire ennyire szomjazunk? E jelenségről a 100. Popper- előadás tiszteletére a Spinoza Színház egy komikus operát hozott létre és a Síppal-dobbal zenei fesztiválja keretében most viszi színre.

Guruharman

 

Figyelemre méltó, ha egy kis magán-színház önerőből operát állít színpadra. De hogy az operát maga is írja -íratja, ez már igazán ritka jelenség! Leginkább említésre méltó azonban a komikus opera témája, ami a mindennapi problémáinkhoz kötődik. A darab immár guruvá vált Professzora azokra a problémákra keresi a megoldást, amiket a Fiú és a Lány különböző élethelyzetekben elé tár. S az érintett témák ismerősek: párválasztás, szerelem, szex, házasság, szingli-lét, kötődés, unatkozás, identitás. S vajon van megoldás? Erre a választ hol egy szép operaáriában, hol humoros szövegben kapjuk meg.

 

HabetlerAndras
Hábetler András

 

A Professzort Hábetler András, az operaház énekese alakítja, akinél nehéz eldönteni, hogy vajon a játéka vagy az énekhangja lenyűgözőbb-e. A Lány (Bucsi Annamária - szoprán), és a Fiú (Merán Bálint - bariton) játéka, hangja igazolja, hogy a nézőnek valóban egy boldogságtúrában van része. A Guru c. komikus opera zenéjét a Budapesten élő holland zeneszerző, Henk Nieland szerezte, s a dalszövegekért Bradányi Iván és Mészöly Gábor felel. A darabot Fischer Gábor rendezte.


Előadás időpontok:

2010. március 8. 19 óra
2010. március 9. 19 óra
(Bemutató: február 27. szombat)

Helyszín:
Spinoza
1074 Budapest, Dob u. 15.
413-7488
spinozahaz@spinozahaz.hu

 

süti beállítások módosítása