DESZKA Fesztivál

A Csokonai Színház 2010. március 8. és 14. között immár negyedik alkalommal ad otthont a DESZKA (Drámaírók és Színházak Kerekasztala) Fesztivál programjainak. A Fesztivál előadásait Brestyánszki B. Rozi, Szakonyi Károly és Garaczi László válogatta.

deszka_kep

 

A kortárs magyar drámák szemléje idén is igyekszik megmutatni a 2009-es év kortárs drámából készült előadásainak legjavát határon innenről és túlról. Az egyhetes fesztivál programjában hét nagyszínpadi és tizenhárom stúdió- illetve kamara-előadás szerepel a tavalyi év irodalmilag és színházilag legizgalmasabb produkciói közül. A seregszemlén helyet kap három színvonalas gyermekelőadás is, melyeknek helyszíne ismét a Vojtina Bábszínház. A drámaírók zsűrijének válogatása mellett a Csokonai Színház két előadása is várja fesztiválközönséget: a Vincent van Gogh című kortárs monodráma és a Képzeletbeli operett című produkció. Utóbbi a 2008-as DESZKA Fesztivál gyümölcse, amikor Valère Novarina író-rendező és a Csokonai Színház színművészei műhelymunka keretében hoztak létre egy zenés estet.

A fesztivál célja: a kortárs magyar drámairodalom értékeinek bemutatása és népszerűsítése, egymás munkáinak és művészi törekvéseinek minél teljesebb megismerése, a mai magyar drámák színre-kerülési feltételeinek javítása, és folyamatos, baráti párbeszéd kialakítása szerző és szerző, szerző és színház, színház és közönség - illetve az értékteremtő körforgás minden résztvevője között.

A Csokonai Színház által befogadott egyhetes fesztivál programjában 7 nagyszínpadi és 17 stúdió illetve kamara-előadás szerepel, amelyet három drámaíró - Szakonyi Károly, Brestyánszki B. Rozália, Garaczi László - válogatott az év színházilag és irodalmilag legizgalmasabb produkciói közül.

A DESZKA rendszeres és sokféle lehetőséget kínál a kortárs drámaírók és az előadásokat jegyző alkotók, valamint a debreceni illetve a fesztiválra érkező közönség találkozására. Ezek a találkozók a könnyedebb hangvételű portrébeszélgetésektől a felolvasó-színházi előadásokon át a kritikai-irodalmi elemzésekig terjednek.


A Deszka Fesztivál programja  >>>


süti beállítások módosítása