Operafesztivál 2010, Szeged

A Szegedi Nemzeti Színház jegyirodájában már kaphatók a 2010-es nemzetközi operaverseny- és fesztivál jegyei. A november 3 és 17 között látható öt vendégprodukcióra és a gálára jóval kedvezőbb áron lehet belépőt váltani mint korábban.

opera_szeged

 

- Míg tavaly a fesztivál szervezője, a budapesti Armel Produkció végezte az árképzést, ebben az évben már házigazdaként a Szegedi Nemzeti Színház dönthetett a jegyárakról. Ez azt eredményezte, hogy a fesztivál-előadásokra szóló legdrágább jegyek is alig kerülnek többe, mint az évad egyéb operaelőadásaira szóló belépők, a legkedvezőbb árúak pedig még olcsóbbak is. Ez azt jelenti: a versenyprodukciókra szóló legolcsóbb jegy 600, a legdrágább 2700 forint, a díjkiosztó gálára pedig 600-tól 2900 forintig lehet jegyeket váltani. Emlékeztetnék arra, hogy a 2008-as első operafesztiválon az előadásokra 2500 - 16500, a gálára pedig 4500 - 19500 forintba kerültek a belépőjegyek. A mostani árképzésnek az az oka: azt szeretnék, hogy idén novemberben telt házzal menjenek az előadások, mert a produkciók színvonala megérdemli ezt - mondja Gyüdi Sándor.

A szegedi teátrum főigazgatója úgy véli, az idei fesztivál kínálata heterogénebbé vált azáltal, hogy a versenyprodukciók között szerepel az operairodalom egyik központi darabja, Verdi Traviatája is.

- Mind az öt produkciót két-két alkalommal játsszák a fesztiválra érkező társulatok, ami lehetővé teszi, hogy minden nézőnk, akinek a szezonra operabérlete van, jegyet válthasson a versenyben szereplő előadásokra. Így a következő évadunk operakínálatát is hatékonyan bővíti ez az öt vendégprodukció. Elképzelhető még az is, hogy a fesztiválon ősszel szereplő Traviatát a szezon végén saját produkcióként, másik rendezésben, saját szereposztással is műsorra tűzzük. Ez az ínyenceknek összehasonlításra is lehetőséget adhatna.

Az operafesztivál jegyeit a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodájában (Stefánia 6.) árusítják, és az InterTicket országos jegyirodai hálózatán is kaphatók majd a belépők.

 

A 2010-es operafesztivál előadásai a Szegedi Nemzeti Színházban:

Knut Vaage: Veslefrikk (Den Nye Opera) - november 3., 4.
Marco Tutino: A szolga (Josef Kajetán Tyl Theatre) - november 6., 7.
Giuseppe Verdi: Traviata (Opera Krakowska) - november 9., 10.
Thomas Pasatieri: Sirály (Dicapo Opera Theatre) - november 12., 13.
Sergei Prokofjev: A tüzes angyal (Csokonai Színház) - november 15., 16.

A díjkiosztó gálakoncertet november 17-én rendezik meg.

 

szeged

 

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása