A hókirálynő

A Miskolci Nemzeti Színház az évad végére is tartogat meglepetéseket: A hókirálynő című bábjáték Fabók Mariann színművész előadásában látható április 28-tól a Játékszínben. A jól ismert Andersen mesét Csató Kata adaptálta bábszínpadra, a bábok és a díszlet Mátravölgyi Ákos, a jelmez pedig Tomka Zsóka munkája. A bábjáték zenéjét Bakos Árpád szerezte. Fabók Mariann 2008-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész osztályában. Ettől az évtől a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

04MG_8343

Ismeritek Gerda és Kay történetét? Hallottatok már a gonosz manó tükréről, amely kis szilánkokra törött szét, és akinek ilyen kis szilánk a szemébe került, az mindennek a fonákját látta, mert a tükör minden csepp darabjának ugyanolyan gonosz ereje volt?

 

02MG_8041

 

Elmesélte már valaki nektek a Hókirálynő történetét? Előfordult már veletek, hogy eltűnt a kedvenc macitok, babátok, kisautótok? Lehet, hogy a Hókirálynő vitte el?

 

01MG_7734

 

Ha követjük Gerda kalandjait egy olyan utazáson vehetünk részt, amelynek során megismerkedhetünk a szeretet, a szabadság, a függetlenség, a magány és a felelősség fogalmaival és talán még az elveszett Kayt is meglelhetjük a fotel háta mögött.

 

03IMG_7778

 

Hans Christian Andersen
A HÓKIRÁLYNŐ
bábjáték

Játssza: FABÓK MARIANN Polgár ösztöndíjas
Díszletét, bábjait tervezte MÁTRAVÖLGYI ÁKOS
Jelmezét tervezte: TOMKA ZSÓKA
Zenéjét szerezte: BAKOS ÁRPÁD
Asszisztens-Ügyelő-Súgó: PÖLTZ JÚLIA

Bábszínpadra adaptálta és rendezte: CSATÓ KATA

Bemutató előadás: 2010. április 28. 15 óra

Miskolci Nemzeti Színház - Játékszín

 

HOKIRAly_400_ok

 

forrás: Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása