Nehéz istennek lenni

"Két kamion áll az út szélén. Árut cserélnek: három fiatal nőt. Egy nagyszabású terv készül, ha sikerül, másnapra minden megváltozik. A leleplezés kulcsa a fiú, akit eddig elrejtettek a világ szeme elől. Nem hibázhatnak, ezért a raktér falai között új törvények születnek. Aki nem engedelmeskedik, nem térhet haza. Azonban közöttük van egy idegen, aki bármikor közbeavatkozhatna, mégsem teszi meg - parancsot kapott rá. Mint az Isten, megteremtve a világot, némán szemléli teremtményeit. Egy ideig. De meddig lehet csupán megfigyelőnek maradni?"

Hard_To_Be_A_God_c_Marton_Agh_web

 

A "Frankenstein-terv" című színházi előadás nemzetközi sikere után Mundruczó Kornél új színházi bemutató előtt áll. A nemzetközi koprodukcióban és a budapesti Proton Cinema gyártásában készülő előadás premierje május 21-én a brüsszeli KunstenFestivalDesArts-on lesz.



A Frankenstein - terv | Beszélgetés az alkotókkal

 


A "Nehéz istennek lenni" című előadás ezt követően a koprodukciós partnerek fesztiváljain vendégszerepel majd: Alkantara Festival with Culturgest, Lisszabon; Theater der Welt 2010. Essen; Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam; Theatre National de Bordeaux, Bordeaux és Baltoscandal Festival, Rakvere.


htbg1


A darab magyarországi premierjére a jövő évadban a magyar EU elnökség keretében, a Trafó Kortárs Művészetek Háza szervezésében, külső helyszínen kerül sor. A produkcióban ezúttal is részt vesznek Mundruczó Kornél állandó alkotótársai: Ágh Márton, Bíró Yvette, Petrányi Viktória, valamint Bánki Gergely, Derzsi János, Frecska Rudolf, Katona László, Kiss Diána Magdolna, Láng Annamária, Nagy Zsolt, Rába Roland, Tóth Orsi, Wéber Kata.

Fotók: Ágh Márton

süti beállítások módosítása