Elkezdődött a POSzT!

Elindult a 10. Pécsi Országos Színházi Találkozó, a Színház.hu stábja naponta jelentkezik a fesztivál helyszínéről interjúkkal, mozgóképes anyagokkal. Elsőként a megnyitón jártunk, majd az utca emberét kérdeztük.




POSzT megnyitó mozgóképpel


Spilák Klára minden évben ír az előadások címének felhasználásával egy szöveges játékot. Itt az idei:

"Maya, nagyon szépen kérlek, Csörgess meg! - esedezett Übü király a telefonvonal végén - nagy bajban vagyok! A Kockavető átvágott! Nem jók a számlák, amiket vettem tőle és bejelentkezett A revizor! Háztűznézőbe jön! Mindjárt itt lesz! Ha hallod az üzenetemet, ellenőrizd kérlek, az SZJ 9231 avagy a művtev vége számlákat, amiket a városi színháznak állítottam ki! Emlékszel? Volt egy levél, azt kellene megtalálnod! Az tisztára moshat, az Az elveszett levél.

Ráadásul a nyomomban van Kasimir és Karoline, a híres nyomozó páros és csak rövid idő kérdése, hogy rájöjjenek arra, hogy igen, valóban 20/20-as voltam.
De mindez már csak Veszett fejsze nyele volt. A nagy király utolsó szavai alatt immár semmi sem állíthatta meg Arturo Ui feltartóztatható felemelkedését.
A Fodrásznő, aki szemtanúja volt a rövid, de véres eseményeknek, hisztérikusan felkacagott és tört angolsággal kiáltotta: Let's go to The beach!
"

S.K.

----------

Kapcsolódó cikk:
- POSzT 2010 - Teljes program, jegyvásárlás

 

süti beállítások módosítása