Sit Down Tragedy - TÁP Színház

Stand-up comedy


Ókori római sírkamrában adott stand-up műsort a TÁP vasárnap este: a kétezer éves romok korrekt hátteret adnának egy Shakespeare feldolgozásnak, itt azonban most egészen másról van szó. A programban tizenegynéhány résztvevő nyom 5-8 perces gegsorozatot, ismerjük az amerikai tévékből, a Duma Színházból, meg az RTL Klubból.

Legjobban Bánki Gergő 5 perce, Csík Gábor supermenek hétköznap és Ruszina Szabolcs agymenése jött be, Horváth Ákos Jenci és Lujza műsora pedig tízpontos volt. Meg kell említeni a petijegyes Janklovics Pétert, aki mértani pontossággal megszerkesztett stand-upot nyom, látszik, hogy üzemszerűen csinálja a műfajt, és nagyon kilóg a többiek közül.


A program nekem valahogy nem állt össze: a Minden Rossz Varieté valahogy jobban működik ebben a kontextusban, mint a kifejezetten stand-upra felhúzott műsor - az este ott is vérzett nekem, hogy nagyon hullámzott a színvonal, volt egy-két (nem tápos értelemben vett) erőltetett és rossz produkció. Gosztonyi nagyon gyenge műsort tudott összeállítani, Tamási Zoltán sztorija sem igazán passzolt a stand-uphoz és Peer Krisztián is felezhette volna a műsoridejét.

süti beállítások módosítása