Élő színházi közvetítések

Új taggal bővült a Színház.hu lapcsalád: a Netszinhaz.com portállal összefogva élő színházi közvetítésekkel is szolgáljuk Önöket, hogy már otthon is élvezhessék a Színház varázsát.

netszinhaz
A Netszínház nem vállalkozik arra, hogy pótolja a színházi jelenlétet. Ez nem is célunk: azonban úgy gondoltuk, hogy aki nem tud a megfelelő időben a megfelelő helyen lenni, örömmel megnézne otthonában egy színházi előadást. Ez a feltevésünk be is igazolódott: minőségi online közvetítéseinket egyre növekvő számú látogató tekinti meg.

Jelenleg a Budapesti Nyári Fesztivál számos előadását közvetítjük, a színdaraboktól a musicaleken át a koncertekig. Ide kattintva tájékozódhat a teljes műsorkínálatról, illetve hadd álljon itt egy válogatás az előadások közül:

 

  • Cyrano de Bergerac, Budapesti Nyári Fesztivál, Thália Színház
  • Vízkereszt, vagy amit.. A Komáromi Jókai Színház előadásában
  • A kávéház Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulat
  • Bástyasétány 77 A Pódium Színház előadásában
  •  

    Fontos megemlíteni, hogy a „virtuális jegyárak” jóval olcsóbbak, mint a helyszíni megtekintésre feljogosítók.

     

    A rendszer használatának menetéről:

    A www.netszinhaz.com weboldalon kiválaszthatjuk a repertoárból nekünk tetsző előadást, majd az Interticket jegyvásárlási rendszer segítségével kifizetjük a színházhegyünket. A színházi előadás rendes esti kezdetekor pedig odaülünk a monitor (jobb esetben pedig a számítógépre kötött tévékészülék) elé és élőben végignézhetjük a kiválasztott darabot.

     

    Milyen előnyei vannak az online közvetítéseknek?

    Egy jegy áráért otthon akár az egész család vagy egy nagyobb baráti kör nézheti az előadásokat egy megszokott kényelmesebb lazább környezetben. A vidéken élők, akiknek sok plusz költséggel jár egy-egy színházi előadásra elutazni, ezzel a megoldással sokkal többször élvezhetik  a színház élményét.

    Az online, "virtuális színházlátogatás" praktikus a közösségi házaknak, nyugdíjas otthonoknak, iskolai osztályoknak ahol egy projektor vagy egy nagyképernyős televízió segítségével rendszeres programként nézhetik az élő előadásokat.

    A külföldön,  vagy akár a tengerentúlon élő magyar nyelvű emberek számára is hiánypótló ez a szolgáltatás, hiszen akár New Yorkban vagy Melbourne-ben is „beülhetnek” a színházrajongók az aktuális pesti előadásokra.

    A Netszínház a mai gyerekeket, fiatalokat is sokkal közelebb hozhatja a színház világához, hiszen a színház élménye, mondanivalója az általuk leggyakrabban használt eszközökön jut el hozzájuk. Ehhez a számítógépen túl az új generációs mobiltelefonok is hozzá tartoznak, hiszen például egy iPhone és egy lassan már bárhol hozzáférhető internet szolgáltatás segítségével is nézhetőek az élő közvetítések.

     

    szinhaztv

    Mi a következő lépés?

    A Színház.hu már régóta tudja, hogy mennyire fontos a mozgókép: ezért hoztuk létre három évvel ezelőtt a Színház.tv online videóportálunkat, amely elsősorban előadás ajánlókat, interjúkat, szakmai anyagokat, előadásrészleteket tartalmaz. Ehhez a kezdeményezéshez társult most a Netszínház.com az élő közvetítésekkel, illetve az Interticket, mint a legnagyobb magyar jegyértékesítő rendszer a jegyvásárlási megoldással.

    Mivel a Színház.tv stábja professzinális minőségben, rendszeresen rögzít több kamerával színházi előadásokat, a Netszínház és az Interticket összefogásával létrejött a virtuális jegyértékesítési modell, logikus lépés hogy ne csak élőben közvetítsük az előadásokat, hanem a vágott többkamerás felvételeket is tegyük elérhetővé.

    Örömmel jelenthetem tehát, hogy az új évad kezdetével (2010 szeptember) már a Nagyérdemű rendelkezésére állunk folyamatosan bővülő repertoárunkkal, amely kezdetben több mint ötven teljes előadás megtekintését teszi lehetővé.

    Budapest, 201006 15

     

    Herner Dániel
    Színház.hu alapító-ügyvezető

     



    süti beállítások módosítása