Évadzáró a Katonában

Megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház, ahol Zsámbéki Gábor ismertette a társulattal a jövő évad első bemutatóit.

zsambeki
Zsámbéki Gábor

 

A Katonában két új produkció próbái kezdődnek az évad elején: Máté Gábor Cigányok címmel rendez előadást Tersánszky Józsi Jenő azonos művének felhasználásával, Gothár Péter pedig Roland Schimmelpfennig: Az arany sárkány című darabját rendezi. A Kamrában Kovács Dániel állítja színpadra Dorota Masłowska: Két lengyelül beszélő szegény román című kortárs drámáját. Mindhárom produkció bemutatója októberben lesz. Az évad további bemutatói közül egyenlőre még csak a Katona következő bemutatója ismert, Zsámbéki Gábor rendezi Molière: Mizantróp című művét.

Az évadzárón átadásra került a Máthé Erzsi által alapított és róla elnevezett díj is, amelyet a társulat titkos szavazással idén Mészáros Bélának szavazott meg.

 

meszarosbela
Mészáros Béla


A nyári szünet alatt a színház nézőterén és színpadán felújítások zajlanak, de azért az ország különböző nyári színházaiban találkozhatnak az érdeklődők Katonás produkciókkal: a Lány, kertben július 1-én Békéscsabán,  A szerelem diadala pedig augusztus 13-án és 14-én Szentendrén vendégszerepel.

 

forrás: Katona József Színház

süti beállítások módosítása