Évadértékelés és díjeső

Nem emlékszem ilyen munkás évadra - mondta Csizmadia Tibor, a Gárdonyi Géza Színház évadzáró társulati ülésén.

vadzr_djazottak
Évadzáró díjazottak

 

280 előadást tartottunk, 70 ezer néző előtt. Több ezévi bemutatónk is tovább él, van, amit Budapesten, lesz, amit Kassán játszunk. A direktor kiemelte azt is, mennyi szakmai siker kísérte az évadot, a Rivalda fesztivál legjobb előadása lett a Csörgess meg!, Bozó Andrea Jászai-díjat kapott, Ötvös András a legjobb 30 éven aluli színész díját vehette át a POSZTon és Vajda Milán, akit Márciusi Ifjak Díjjal tüntetek ki. Fegyelmezetten gazdálkodott a színház: 15 millióval több a bevétel a korábbi évek hasonló időszakához képest, ugyanakkor 50 millió forinttal kevesebbet költött.

Imponálónak nevezte az elmúlt évadot Sós Tamás, a Heves Megyei Önkormányzat elnöke, aki szerint sikeres, magas színvonalú volt az idei munka is. Kiemelte a Quartet Nemzetközi Színházi Fesztivált, amelynek szervezését és bővítését a fenntartó nemzetközi kapcsolataival is segített.

Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a kormányzati elvonások ellenére a város törekedett az egyensúly fenntartására.

Évtizedes hagyomány már évad végén a közönségszavazatai alapján díjazzák a legjobb színészt és rendezőt. Idén Szegvári Menyhért rendező, Mészáros Sára és Ötvös András kapta a legtöbb szavazatot. Ilyenkor a társulat is voksol az évad művészére és színházi dolgozójára. Idén Ötvös András, színművész és Danyi Ignác, díszítő kapta az arany, illetve ezüst gyűrűt. Örökös taggá választották Saárossy Kinga színművészt és Szegvári Menyhért rendezőt, valamint posztumusz Beksi Balázs színpadmestert.

forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger

süti beállítások módosítása