Évadzáró a Centrál Színházban

A nyári szünet beköszöntött a Centrál Színházba is. Puskás Tamás, igazgató, az évadzáró társulati ülésen összefoglalta, hogy mi történt, az elmúlt kilenc hónapban, és hogy hogyan alakul a színház 2010/2011-es évada.

 

central

 

Az első bemutató igazi családi színháznak ígérkezik: A Hang-villa titka című interaktív mesejáték szerzője Allan Ayckbourn, aki az angol kortárs színház egyik legsikeresebb és legtermékenyebb szerzője, és, aki pont a napokban kapta meg életművéért az egyik legrangosabb színházi kitűntetést, a Tony-díjat. Az előadás különlegessége, hogy a mese fonala a gyerekek (és a felnőttek) szavazataitól függően szövődik, így minden előadás alkalmával máshogy alakulnak az események. Érdekes továbbá, hogy a darab rendezője színházunk egyik fiatal színésze, Simon Kornél, akinek a Hang-villa egyben rendezői debütálása is. Szereplők: Kovács Vanda, Schmied Zoltán, Andrádi Zsanett, Mészáros András, Papp János és Vári-Kovács Péter. A bemutató időpontja: október 10.

November 5-én kerül sor a Jó zsaru - rossz zsaru című dráma premierjére. A darab (angolul: Steady Rain) rekordbevételt döntött a Broadway-n, és alig egy évvel a New York-i bemutató után megelőzve világvárosok színházait már a Révay utcában is látható lesz. Az ősbemutatón Hugh Jackmann és Daniel Craig játszották a két főszerepet, itthon Stohl András és Szabó Győző tolmácsolásban ismerhetjük meg két balsorsú rendőr torokszorítóan izgalmas meséjét. A rendező Puskás Tamás.

A színház - hagyományait követve - szilveszteri bemutatót is tart: egy méltán emlékezetes zenés művet, a Cabaret című musicalt Bozsik Yvette állítja színpadra, a szereposztás egyelőre maradjon titok, de az ígéret szerint a hazai színjátszás színe-java részt fog venni ebben az egyedülállóan különlegesnek tűnő színházi eseményben.

Hogy a könnyed kikapcsolódást keresők is találjanak maguknak kedvükre való darabot, 2011. február végén a szinte már házi szerzőnek számító Neil Simon Pletykafészek című komédiáját mutatja be a színház - számos vendégművész közreműködésével.

És bár a nyári szünet alatt a színház kapui zárva tartanak, az előadások továbbra is láthatók a nyár folyamán: Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon négy előadással is képviseli magát a Centrál társulata, a Keszthelyi Ünnepi Játékok keretei között pedig tíz estén át látható az évad két nagy sikere: a Fekete Péter című operett felújítása, illetve A 88. utca foglyai című Neil Simon komédia.

forrás: Centrál Színház

süti beállítások módosítása