Pintér Béla és Társulata a Theater der Welten

Tavaszi vendégszereplésük után ismét Németországban lép fel Pintér Béla és Társulata, ezúttal Európa egyik legfontosabb színházi fórumán, a Theater der Welt nemzetközi színházi fesztiválon mutatják be A Démon Gyermekei című produkciót.

demon088

 

Áprilisban és májusban A Soha Vissza Nem Térő című előadást láthatta a német ajkú közönség, a sikeres fellépés során újabb meghívást kapott a darab Stuttgartba. Július 8. és 10. között A Démon Gyermekei debütál a német publikum előtt. Az előadás tavaly májusban Nancyban, a Festival Passages-on szerepelt először külföldön, most Mülheimben a Theater der Welt keretén belül három alkalommal lesz látható.

A Társulat már korábban is fellépett a mindig más német városban megrendezett nagyszabású színházi fesztiválon, 2005-ben a Parasztoperát tűzte műsorra a „Világ Színháza". (www.theaterderwelt.de)


demon204

 

„Pintér Béla írta-rendezte A démon gyermekeit. Kényes ítészek felpanaszolták korábbi előadásaiknál, hogy művei nem igazi drámák, csakis az előadás lendíti fogyaszthatóvá párbeszédeiket. S hasonlóan a Mohácsi-testvérek darabjaihoz csak abban a színházban adható, ahova eredetileg készült. Átvétel, utánjátszás nincs. Anélkül, hogy értékmérőként alkalmaznánk, utalandó rá, hogy Londonban egy Shakespeare névvel színdarabtákoló legény sem számított bele az irodalmi kánonba, Párizsban, pedig Moličre csak alkalmi darabokat szerkesztett színpadi klisékből. A végítéletet engedjük át az utókornak. Elégedjünk meg azzal, hogy Pintér Béla és társulata tiszta ésszel, színpadi tudással, komoly humorral, makacs igazmondással sorozatban mutatják be (és tartják érdeklődés csökkenés nélkül)  produkcióikat." /Molnár Gál Péter/

A Démon Gyermekei

Szereplők:
Friedenthal Zoltán
Pintér Béla
Quitt László
Roszik Hella
Szalontay Tünde
Szamosi Zsófia
Thuróczy Szabolcs


Zenészek:
Szőke Zsolt
Kéménczy Antal
Molnár Krisztina
Pass Andrea


Jelmez: Benedek Mari
A jelmeztervező munkatársa: Kiss Júlia
Díszlet: Tamás Gábor
Fény: Vida Zoltán
Hang: Rembeczky János
A rendező munkatársai: Hajdú Rozi, Pass Andrea

Zene: Kéménczy Antal

Írta és rendezte: Pintér Béla


forrás: Pintér Béla és Társulata

süti beállítások módosítása