Fődíjat nyert a Tojáséj

A Maladype Színház társulata a Tojáséj c. előadással megnyerte az újvidéki INFANT fesztiválon a legsikeresebb előadásért járó fődíjat.

infant

 


Díjak és a zsűri indoklása:

A 2010. július 2-án tartott ülés eredményeként a zsűri - melynek tagjai: Mihaela Michailov (elnök), Olivera Djordjevic and Ana Tasic - egyöntetűen a következő döntést hozta:

1. A legsikeresebb előadásért járó fődíjat a magyar Maladype Színház "Tojáséj" produkciójának ítéli
A díjat a színházi előadás egészének magas művészi minőségéért, a közönséggel való kapcsolatteremtés terén a pontos és egységes spontaneitásért, a végtelen fegyelemért és a fantáziadús játékuk precizitásáért kapják.

 

pic1255779346

 

Az öt tagú csapat olyan előadást mutatott be, mely nagyfokú szakmai ismereteket tükrözött: valódi hamisítatlan játékot és az élet szeretetét. Az improvizációkra épülő előadás minden mozdulata bámulatosan kidolgozott. A tökéletesen harmónikus gesztusok a színészek figyelemre méltó magabiztosságának és az egymásban való bizalmuknak egyértelmű bizonyítékai.

 

pic1255779326

 

2. A színházi nyelv egy szegmensének legeredetibb megfogalmazásáért járó díjat két társulatnak ítéli a zsűri:
a magyar Tünet Együttes "Nincs ott semmi, avagy alszanak-e nappal az álmok?" című produkciójánka és a szerb Ister Theatre-Bitef Theatre "Desert 2010" című előadásának.

 

3. A különleges kifejezőerőért és a világ és a művészet közötti határ formai és esztétikai újrafogalmazásáért a zsűri a következő előadást díjazta:
"Reset co produced" a szerb Let's... and Institution of Culture Vuk Karadzic társulattól.

 

------------

37. INFANT FESZTIVÁL
ÚJVIDÉK
2010. június 25-július 2.
web: infant.eunet.rs

fotók: Kállai-Tóth Anett
forrás: Maladype Társulat

süti beállítások módosítása