20. Thealter Fesztivál

Július 16-án, pénteken indul a 20. THEALTER nemzetközi színházi fesztivál, amely a "Tolnai Világlexikona" alcímet viseli az idén. A programsorozatot egyrészt a 70 éves vajdasági író-költő, Tolnai Ottó munkásságát állítja középpontba, másrészt visszapillant a fesztivál elmúlt húsz évére, de természetesen új előadókat is bemutat. Az Ekisfeszt keretében fiatal, középiskolás-egyetemista színházi csoportok is fellépnek majd, kísérőprogramként pedig szabadtéri produkciók, irodalmi programok és kiállítások is szerepelnek a fesztiválkínálatban.

4481_800x556

 

 

A "Tolnai Világlexikona" koncepció keretében Tolnai Ottó írásait számos társulat használja új előadása kiindulópontjául: a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház-Urbán András Társulata, Góbi Rita csapata, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatosai, a pécsi JESZ, Döbrei Dénes-Lajkó Félix kettőse - csak hogy néhányat említsünk a MASZK Egyesület felkérésére és támogatásával alkotó előadók közül.

A 20 éves fesztivál egyik nagy közönségkedvence is itt lesz: a világhírű Derevo társulata - San Francisco-i fellépése után és az Edinburgh Fringe Festival előtt - Szegeden is bemutatja legújabb előadását! Szintén friss előadással érkezik a "hazai favorit" Pintér Béla és Társulata és a Bozsik Yvett Társulat, valamint az utóbbi években sikerrel bemutatkozó Aradi Kamaraszínház is.


A FESZTIVÁL TELJES PROGRAMJA >>>
(pdf formátumban)


A THEALTER fesztivál fő támogatói: Szeged MJV Önkormányzata, Nemzeti Kulturális Alap, Oktatási és Kulturális Minisztérium, Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa, Szegedi Hőszolgáltató Kft., Open Society Institute (OSI), Szegedi Nemzeti Színház, Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., Szegedi Városkép Kft.

Médiatámogatók: delmagyar.hu, Factory Creative Studio, Magyar Színházi Portál www.szinhaz.hu


forrás: Thealter Fesztivál

süti beállítások módosítása