Bocsárdi László marad az igazgató

Bocsárdi László marad a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatója, miután a második értékelést követően eddigi tevékenysége 9-es fölötti minősítést kapott, így automatikusan meghosszabbítják menedzseri szerződését.

400_bocsardi

 

Az igazgató eddigi munkáját egy háromtagú testület értékelte ki korábban, akkor Bocsárdi nem kapta meg a 9-es minősítést, ami nagy felháborodást váltott ki a székelyföldi városban, ahol aláírásgyűjtést indítottak az igazgató védelmében. Az ügy politikai síkra is átterelődött, miután a Magyar Polgári Párt (MPP) megvádolta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben polgármesterré választott Antal Árpádot, hogy saját jelöltet készített elő Bocsárdi helyére, amit az elöljáró többször is cáfolt.

A vita nyomán a sepsiszentgyörgyi városi önkormányzat felülbírálta korábbi döntését, és újabb - ezúttal hét tagból álló - értékelő bizottság felállításáról döntött. A Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap internetes kiadása szerint ez a testület másodszor 9.49-re minősítette a Jászai Mari-díjas Bocsárdi László elmúlt öt éves menedzseri tevékenységét a sepsiszentgyörgyi színház élén, így kinevezése automatikusan meghosszabbítható, és nem kell versenyvizsgát kiírni a posztra.

A hét tagú bizottság - amelyet Emil Boroghina, a Román Színházi Szövetség képviselője, Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rektora, Kelemen Kinga, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színházi Tanszékének tanára, Ion Parhon, a Színikritikusok Romániai Szövetségének tagja, a román kulturális minisztérium felkérésére Carmen Croitoru független szakértő, valamint az RMDSZ és az MPP egy-egy önkormányzati képviselője alkotott - ajánlásokat is megfogalmazott.

Egyebek között az intézmény szerkezeti felépítésének újragondolását javasolták, a művészeti tanács és a vezetőtanács helyének meghatározását, a belső rendszabályzat és a munkaköri leírások frissítését, pályázati iroda létesítését, többen felvetették a gazdasági igazgató alkalmazásának fontosságát, és hogy a színháznak szélesebb réteg igényét kellene kielégítenie saját előadásai sokszínűsítésével vagy vendégelőadásokkal.

A sepsiszentgyörgyi színházat a Kolozsvári Állami Magyar Színház után a második legjobb romániai magyar társulatként tartja számon a szakma.

forrás: Hírextra

 

Kapcsolódó anyag:
Bocsárdi László nyilatkozata az értékelés kapcsán a sepsiszentgyörgyi színház honlapján >>>


süti beállítások módosítása