3000

Nem sok érdekes történik a színpadon ebben a 40 fokos melegben, a színházak becsuktak, a nyári zenés-ráncos többsége lehangoló, és idén sajnos a zsámbéki műsor is kifejezetten gyengére sikerült érdektelennek tűnik számomra 1-2 kivétellel. Éppen ezért kiváló apropó egy friss posztra blogon az, hogy míg Orbán Viktorért 30 ezren, Lady Gagáért 12 millióan rajonganak, a náluk nyilván nagyságrendekkel coolabb színház page-et pedig már több mind 3 ezren követitek a Facebookon, néhányan itt jobbra most is láthatóak vagytok.
 

A fél évvel ezelőtti ezres határ átlépése után most ismét megnézzük, hogy kik vagytok. Nem meglepő módon az eredmény hasonló a korábbihoz. A leglátványosabb trend most is a fiatal nők őrjítő tömege; ennél koncentráltabban kevés helyen vannak jelen a kultúrára éhes lányok: a rajongók között 1500 18-34 közötti nő van, minden marketinges álma ez a jól körülrajzolható céélcsoport. A férfiak pedig szánalmas számokat hoznak: a teljes csoport mindössze 24%-a, tehát a 3000 főből csak 700 rendelkezik Y kromoszómával - az uraknak ennyire nem fekszik a színház?
 

 


A diagramon korcsoportonként jelöltük a felhasználókat, ezen belül a piros terület jelzi a nyomasztó fölényben levő hölgyeket, a kék pedig a férfi juzereket.

A több ezer rajongó ugyanakkor a korábbiakhoz hasonlóan ritkán mutat életjelet: van néhány notórius lájkoló, néha becsúszik egy-egy komment is, de a Facebook által pajzsra emelt közösségi aktivitás kimerül ebben, tartalmat már nem nagyon szerettek, vagy egyszerűen lusták vagytok megosztani.

süti beállítások módosítása