Felhívás

Megtudtuk az eredményeket. A pályázat és az azt érintő zárolás kapcsán az elmúlt évek legnyilvánosabb és talán legszenvedélyesebb vitája bontakozott ki a közéletben, melynek a magyar színházi struktúrára nézve haszna kell, hogy legyen. Úgy látjuk, hogy a zárolás, ami a területünket rendkívül hátrányosan érinti még ebben az évben feloldható. A minisztérium utóbbi időben beindult kommunikációja ezt egyelőre feltételes módban jelzi felénk. Vegyük komolyan, és tegyünk érte mi is, hogy évad kezdetéig, szeptember 18-ig erre garanciát kapjunk!

 

Most, hogy az eredmények nyilvánosak, hivatkozva a független színházakat ért kritikákra, a hitelesség kérdésére, a szakmai kuratóriumot arra kérjük, hogy a folytonosság igazolásaként az előző évi pályázati döntések bírálati elveivel összehasonlítva tegye közzé az idei általános és egyes pályázatokra vonatkozó bírálati szempontokat, a társulatokat és a befogadó színházakat pedig arra, hogy hozzák nyilvánosságra pályázatuk kötelező elemeit: előző évi beszámolóikat és ez évi terveiket, költségvetésükkel együtt.

Ahogy ebben az évben a működési pályázat kiírásának és elbírálásának késlekedése pozitív értelemben mutatta: a pályázat kiírói, lebonyolítói, elbírálói és résztvevői rengeteget tettek azért, hogy ez a pályázat sikeres legyen. Mi, a Hólyagcirkusz alapítótagjai szintén sokat dolgoztunk ezeken az anyagokon és felelősségteljesen vállaljuk a nyilvánosság előtt őket, ahogy az elmúlt hetekben Hozzátok hasonló módon vállaltuk álláspontunkat is a VI-os kategória, a független színházak közös ügyében.

Hólyagcirkusz Társulat


A színház.hu, ahogy korábbi hasonló esetekben is, teret és felületet biztosít minden szakmai kezdeményezésnek.
Amennyiben nyilvánosságra szeretné hozni a Felhívás alapján az anyagait, kérjük küldje el a lead@szinhaz.hu szerkesztőségi címre.

 

Nyilvános pályázatok:

 

- A MU Színház pályázata
- A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ
- A Szöveg Színház pályázata
- A Holdvilág Kamaraszínház pályázata

- Stúdió K Társulat pályázata

- A Természetes Vészek Kollektíva pályázata
- A Merlin Színház pályázata
- A PanoDráma pályázata

-  A Hólyagcirkusz Társulat 2010. évi működési pályázata

 

Kapcsolódó anyagok:

- Állásfoglalás a "6-osok" ügyében - Magyar Színházi Társaság
- Döntés a VI. kategóriában

- Hangsúlyeltolódás - Interjú Vidnyánszky Attilával

- 66 fix a hatosoknak
- Nyílt levél Vidnyánszky Attilának
- "Necces" a 6-osok ügye
- "Szabadságjog a tét"
- "Fokozódik" a függetlenek helyzete
- Ma kiderülhet a függetlenek sorsa

 

Kapcsolódó cikk:

- Pályázatok nyilvánossága - Merényi Anna felhívása (kőszínházi igazgatói pályázatok kapcsán)


süti beállítások módosítása