Párnát hozzanak!

Az Utcaszínházi Alkotóközösség, a Szigeten és az Ózdi Hétesi Telepen bemutatásra kerülő új improvizációs darabjainak főpróbájaként, a VI. katgóriába sorolt független színházakat és más kulturális kezdeményezéseket is egyaránt sújtó pályázati rendellenességek miatt elmaradó előadások nyomán fellépő egyre égetőbb gyakorlat-szükséglet enyhítésére, amúgy előremenekülés-szerűen, 2010 Augusztus 7.-én (Esőnap: Augsztus 8.) kiszabadul a próbateremből, és előadásokat tart a Városligetben, a Király-domb mellett. A rendezvény nem rendezvény, hanem civil időtöltésünk gyakorlása egy közparkban, ezért minden érdeklődő számára (legyen akár a Nemzeti Erőforrás Minisztérium munkatársa) ingyenes.

Johnny__-_Hegymeg_8

 

 

16.00
FOGÓCSKA
Csodálatos lények kergetik egymást a 'sligetben.
A sima arcú nyughatatlanul keres, a Cicus fékezhetetlen, a Bagoly kezelhetetlen, a Kacor király javíthatatlan, a Malacok pedig egyenesen égetni valók!"

 

17.00h
SEHONNAI KIRÁLY

Mese. Márton herceg, akinek születését csodák övezik, tizennyolcadik születésnapja előtt egy nappal az agg királyné minden kérlelése, és gyámja, Frigyes Herceg minden érvelése ellenére nekivág, hogy menyasszonyt keressen magának. Útravalóul titokban, egy mágikus sípot kap, keresztanyjától, amit összesen háromszor használhat vándorútja során...

 

Sehonnai_kirly_-_Szendr_17

 

 

19.00h
JOHNNY

A hat danos mester, a Normafánál edz tanítványával, amikor az öreg boss megrendeli nála Rigó kivégzését. Ugyanebben az órában, Merci az esküvői lapokat bújja, Dr. Steinbach szeretője bizarr feltételhez köti szerelmét, Ödi bá összevereti magát alig egy tucat felesért, Moskovitz őrmester szagot kap, a harci-majom pedig délutáni meditációjára készülődik. Ekkor még egyikük sem gondolná, hogy egyeseknek mennyire megcsappant az esélye arra, hogy élve vegyenek részt, a másnapi, József napi utcabálon.

Maca miután ebédet rendelt a gastrótól, felhívja Edét.

 

0Johnny

 

Pont az Ír gulyással egyszerre érkezik Johnny, de nem kajás, csak a kardjáért jött haza, rögtön mennie is kell tovább, máshol Rigó megruházza Mercit, mert akadékoskodik, a dojo ajtaján pedig belép a jogtudományok doktora.

Nem sokkal később, amikor először villan a penge, Melinda bizonyítékokat szerez, Ede elélvez.
Estefele Johnny megszegi tisztítókúráját.
Utca-szak:
Csúz Lívia, Kovács Eszter, Lipka Péter, Simon Balázs, Simó Krisztián, Szitás Balázs, Tas Gergely
Zene: Veszeli Ágnes
Maszkok: Stefano Perocco
Ruhák: Kührner Ildikó
Munkatársak: Petrányi Barna, Pokorny Kornél, Vágó Katalin, Csuhai Zsolt
Köszönjük, Eleonora Fuser, az NKA, az NCA, a Fővárosi Önkormányzat, a PKEA, a Rekontó és a SÍN segítségét

Legelőször egyre gyarapodó közönség előtt tartottunk előadásokat a budapesti Kálvária téren, néhány Commedia dell'Arte technikával készült bőrmaszkban. Most 40 álarcunk van és az elmúlt három évben egyre változatosabb közegekben teremtünk színházat a felhasználásukkal.

forrás: Utcaszínházi Alkotóközösség

süti beállítások módosítása