Andocs negyedszer

A Somogy megyei Andocsi Művészeti Napok egy hagyományteremtő, három napos művészeti profilú fesztiválnak indult 2007-ben, amely a legkülönfélébb művészi megnyilvánulásoknak adott teret. Színházi előadások, koncertek, gyermekdarabok, táncelőadások egyaránt helyet kaptak a műsorban.

logolarge

 

Kezdetben és mindmáig a műsor összeállításának legfőbb szempontja a minőség volt. A műfajok gazdag kínálatából válogathattak helyiek és környékbeliek , felnőttek és gyerekek egyaránt. A sikeres kezdetet 2008-ban követte a második, amely ugyanolyan gazdag programválasztékkal várta a látogatókat, mint az első évben. A közönség száma majdnem megkétszereződött.

A 2009-ben megtartott fesztivál pedig immár olyan színvonalasra sikerült, hogy az Andocsi Művészeti Napok ma már komoly rangot vívott ki az egyre szaporodó fesztiválok sorában. A műfajok tekintetében is gazdagodtunk, operabemutatónk is volt, valamint a gyermekeknek szóló programok választéka is új műfajokkal bővült. A gazdasági válság mindenkit érint, támogatóink azonban úgy vélték: Andocsért érdemes áldozni, Andocsot továbbra is támogatni kell! Így aztán idén újra terveztünk. Reméljük, hogy a 2010-ben tartandó művészeti napokat legalább olyan érdeklődés kíséri majd, mint az eddigieket. Szeretnénk, ha a rendezvény továbbra is megőrizné családias jellegét, művészek és közönség közvetlen kapcsolatát. Jöjjenek és hallgassák Csőke Renáta és együttese koncertjét, a Vodku sikeres Cseh Tamás estjét, kacagjanak Méhes Csaba Kávéautomatáján, gyönyörködjenek az észt és a litván néptáncosok forgatagában. Hozzák el a gyerekeiket, mert megint lesz minden...kerámia, üvegfestés, Tintaló... Büszkék szeretnénk lenni arra, hogy Andocs az ország egyik leghangulatatosabb és legszínvonalasabb fesztiváljának ad otthont. A templomot renoválják, ezért idén az előadások az általános iskola udvarán és kertjében kerülnek megrendezésre.

Cserje Zsuzsa
művészeti vezető

 

Paraszt_Dekameron2

 

Andocsi Művészeti Napok
2010. augusztus 6 -7- 8


Augusztus 6. péntek

18-kor  Megnyitó
18.30  Móricz Zsigmond: Dinnyék - parasztkabaré
Szereplők: Papadimitriu Athina, Trokán Anna,
Kiss Gábor, O. Szabó István, Faragó Laura
21-kor  Pelvax koncertAugusztus 7. szombat

11-kor Sallai Virág bábműsora
12-kor Gazdag László interaktív gyermekfoglalkozása
15-kor Csicseri történet - a Ziránó Színház előadása
17-kor Paraszt Dekameron GNM előadása
19-kor Méhes Csaba: Kávéautomata
21-kor Vodku - Cseh Tamás-est


csehtamas_vodku_5

 

 

Augusztus 8. vasárnap


12-kor Templomkoncert
énekel: Sudár Gyöngyvér, Jekl László,
orgonán kísér: Somogyi Tóth Dániel
15-kor A helység kalapácsa - Gál Tamás gyermek-előadása
17-kor észt és litván néptánc
19-kor Novocento - monodráma
21-kor Csőke Renáta és barátai - koncert

Az előadások a templomkoncerten kívül az általános iskola szabadtéri színpadán valamint annak kertjében kerülnek megrendezésre.

A Fesztivál ideje alatt: üvegfestés, kerámia, Füst antikvárium, kerámiás -bögrés, ruhás, ékszeres, Tintaló

 

Gl_Tams_zenl

forrás: Andocsi Művészeti Napok

süti beállítások módosítása