Csak azért is repertoáron

Az Ágens Társulat is lehetetlen helyzetbe került az idei állami támogatások visszatartása miatt. A bizonytalan helyzet az Előadó-művészeti Törvény alapján a VI-os kategóriába sorolt összes független színházat és társulatot érinti. Elkeserítőnek tartjuk, hogy a Nemzeti Együttműködés Kormánya megszüntetni, legalábbis ellehetetleníteni kívánja a magyar kultúra ezen szeletét.

szodoma2

 

Társulatunk a kiszolgáltatott körülmények ellenére is, egyöntetűen az augusztusra tervezett Szodoma után című előadások megtartása mellett döntött. Köszönjük a Fogasház - Kulturális Befogadótérnek, hogy költségmentesen folyamatosan otthont ad az előadásnak, illetve az Orkesztika Alapítvány-Mozdulatművészeti Stúdiónak, hogy technikai felszereléssel támogat bennünket. Nélkülük és a Szodoma után összes alkotójának és közreműködőjének összefogása, és áldozatos munkája nélkül ezek az előadások valóban nem jöhetnének létre.

Ágens és Madák Zsuzsanna

 

szodoma4

 

SZODOMA UTÁN - Csak azért is repertoáron!!!
„A kultúra tanulás és művelődés, azaz annak a kánonnak az elsajátítása, amelyet egy adott társadalom jelöl ki a maga számára"


Szereplők: Ágens, Bakos Éva, Csizmadia Ildikó, Barsi Márton
Viola da gamba: Kallai Nóra
Látvány: Kalmár Bence
Dramaturg: Madák Zsuzsanna
Szövegkönyv: Madák Zsuzsanna, Maczkó Zoltán
Fény: Kalmár Bence
Rendezőasszisztens: Maczkó Zoltán
Produkciós vezető: Kulcsár Viktória
Vendégszövegek:
Oscar Wilde, Georg Büchner, Euripidész, Friedrich Schiller,
Stéphane Mallarmé, Paul Valéry, Arthur Rimbaud, August Strindberg, Nick Cave

Rendező: Madák Zsuzsanna

Előadások: 2010. augusztus 23-24-25. 20 óra

Támogatók:
Budapest Fővárosi Önkormányzat, Színházi Dolgozók Szakszervezete, Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdió, Fogasház - Kulturális Befogadótér, Oktatási és Kulturális Minisztérium


HASZNOS ÚTMUTATÓ (A 3 'AJÁNLOTT')
Meleg öltözet ajánlott, mivel a pincében nyáron is hideg van...
Foglalás ajánlott, mivel korlátozott a befogadóképesség...
Színészek, látványtervezők, zenészek etetése és itatása melegen ajánlott, mivel...


szodoma1

 

Három nő. Az Anya, a Lány és a Sógornő. Férfiak nélkül, a társadalomtól kivonultan élnek. 'Szodoma után'. Maguk választották e kényszerközösséget. A társadalom utáni állapotok szükségszerűen új játékszabályok, illetve 'életszabályok' létrehozását generálják. A lemondás, az önmegtartóztatás, a magány, és az értelmetlen munka öröme teszi ki mindennapjaikat. A természetbe való menekvés minden elhatározásuk ellenére újabb természetellenességeket szül. Majd váratlanul megérkezik egy fiú. A Fiú. Feltámad bennük az eltemetett női ösztön. A Fiú a közösség túlélésének egyetlen esélye... Nem érvényesek már az íratlan szabályok sem. A vad természet fékezhetetlen. Már nincsenek, és nem is lehetnek kompromisszumok. Megszűnnek a kötelékek, megszűnnek a normák, és megszűnik a kérdés létjogosultsága: lehet-e az életet morális alapokra helyezni? Egy morál létezik csupán: az egyén túlélése.


Fogasház - Kulturális Befogadótér
(1073 Budapest, Akácfa u. 51.)
Jegyek válthatóak a helyszínen az előadások napján 19-20 óráig.
Teljesárú: 1200 Ft, Diák: 800 Ft
Foglalás ajánlott:
Tel.: +36-70-459-0458; E-mail: szodomautan@gmail.com; agens@enternet.hu
www.agens.hu

forrás: Ágens Társulata

süti beállítások módosítása