A jég - a "filmzene"

Bee blogján található egy régi értekezés A jégről, és mérhetetlen nyitottságáról tesz tanúbizonyságot, amiért a mindenütt lógó genitáliák okozta első megütközését legyőzte a lelkesedése és olyannyira bejött neki az előadás, hogy még az abban szereplő zenéknek is utánanézett. Alább a válogatás, mindenhol az eredeti számok videói, sajnos az előadásból nem nagyon vannak klipek, a nemzetis promó kivételével.

Sajnos sehol nem találni infót arról, hogy ki állította össze a soundtracket, mindenesetre visszagondolva ütős mixről beszélhetünk, orosz kortárs színházi előadás mellett például éjszakai autózáshoz is kiváló választás. 



Chris Isaak: Wicked Game
Borzasztó rendszerváltáskori rádiós élmények ugranak be a nyálas gitárfutamok hallatán, az előadásban viszont kőkeményet üt a többször is felhasznált motívum. Főleg akkor, amikor a leamortizált Péterfy Bori vokálozik. Mint amikor kést húzol végig a pohár szélén.
 



System of a Down: Chop Suey
Katona és Bánki elmebeteg karaokejelenete az örmény gyökerű kaliforniai banda zenéjére a színészi hivatás előtti alázat eszenciája. A szám maga a kellemesen fülbemászó és a fehérzaj között mozog; csengőhangnak kiváló az intrója.
 



Leonard Cohen: Suzanne
Ciki, de már nem emlékszem, hogy melyik részben hangzott el. A szám alább az öreg 2008-as előadásában valami borzongató.
 



Björk: Play Dead
Anno nem pozitív értelemben vett hidegrázást kaptam Björktől, a filmjéről is ki kellett mennem a moziból, de az előadásban a háttérben cincogó hegedűk elképesztő feelinget adtak a színpad lepukkant konyhájának.
 


szólj hozzá: Björk: Play Dead

 

Panjabi MC: Mundian to Bach Ke

Az életben nem jutott volna eszembe egy Coventry-ben született, magát Panjabi MC-nek nevező DJ rádiókomform zenéjét beválogatni ez előadásba. Pedig kellemes aláfestő zene, amint Gyabronka irányítása alatt Tilo/Frecska szétveri a kalapáccsal a meztelenül kikötözött Péterfy Borit.
 

 


Sosztakovics: C-dúr szimfónia,
A második felvonás utolsó részében jól festi alá a szekta hódító menetelését az egyszerű, de súlyos futamra építkező részlet a szimfóniából. Az előadás orosz alapanyagához adekvát választás a "Leningrád" melléknevű darab.
 

 


Abba: Eagle
Egy szám a svéd zsenik kevésbé ismert etűdjei közül és sajnos szintén nem ugrik be, hogy hol volt az előadásban.
 

 

süti beállítások módosítása